NOS Nieuws

Opnieuw aanvallen op Rusland, olieraffinaderij geraakt

Bij een olieraffinaderij in de Russische stad Rjazan, ten zuidoosten van Moskou, is vanochtend vroeg brand uitgebroken na een droneaanval, schrijft de regionale gouverneur Malkov op Telegram. Het vuur is volgens de gouverneur inmiddels geblust.

Er zijn twee mensen gewond geraakt, meldt Malkov. Zij zouden letsel aan hun handen hebben opgelopen.

Op beelden zijn dikke rookwolken te zien:

Dikke rookwolken na droneaanval op olieraffinaderij Rusland

Oekraïne zou vannacht aanvallen hebben uitgevoerd op verschillende Russische regio's. In de Voronezj-regio werden meer dan veertig luchtdoelen vernietigd, meldt gouverneur Gusev op Telegram. Er zijn volgens hem geen slachtoffers of grote schade.

Ook werd bij de stad Kirisji een drone neergehaald die afkoerste op een olieraffinaderij, schrijft gouverneur Drozdenko op Telegram. En in de zuid-Russische stad Gubkin beschadigden neergestorte drones volgens gouverneur Gladkov verschillende huizen.

'Verkiezingen verstoren'

Oekraïne viel gisteren ook al doelen in Rusland aan met raketten en drones. Hierbij werd een grote olieraffinaderij in Kstovo geraakt. Oekraïne heeft de verantwoordelijkheid voor de aanvallen van gisteren en vandaag niet opgeëist.

De Russische president Poetin zegt tegen het Russische staatspersbureau RIA dat Oekraïne met de aanvallen de aankomende presidentsverkiezingen in Rusland wil verstoren. De kans is groot dat Poetin deze verkiezingen van 15 tot 17 maart gaat winnen. Veel leden van de oppositie zijn gevlucht, opgepakt of gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl