Almeerders balen van lange omleidingsroute door Almere, 'Het is schandalig'

ALMERE • Wo 13 maart 2024 | 7:06 • Woensdag 13 maart 2024 | 7:06

Het is het gesprek van de dag onder bewoners van de Noorderplassen West: de kilometerslange omleiding om de wijk uit te komen. Die route is sinds maandagochtend ingesteld vanwege wegwerkzaamheden en er is geen alternatief.

De rotondes en een deel van de Boegdreef worden aangepakt. Daarom is één rijbaan afgesloten. Verkeer vanuit Noorderplassen West richting de Hogering, Muziekwijk of Kruidenwijk wordt omgeleid via de Galjootweg, de Pampushavenweg en de Godendreef.

"Ik begrijp dat er werkzaamheden zijn, alleen de omleiding is wel heel erg extreem", zegt een buurtbewoner. Een stadsgenoot zegt: "Het is schandalig hoe het gaat, aangezien ik in Muziekwijk en via Almere Buiten of via Almere Poort in Muziekwijk moet komen...ja het is niet te doen."

Geen alternatieve route
Volgens wegwerkers op de Boegdreef is de huidige omleiding de enige route, een andere oplossing is er niet. Sommige buurtbewoners bevestigen dat: "Dat is de enige uitgang nu om de wijk uit te gaan", beaamt een buurtbewoner.

Een wijkgenoot zegt: "Er is geen andere oplossing. Dus wij moeten 'm aanvaarden met zijn allen. Maar ik hoop dat de gemeente wel een keertje gaat nadenken van: hoe gaan we in de toekomst hiermee om."

Automobilisten moeten de komende weken nog rekening houden met verkeersoverlast, de werkzaamheden zijn 6 april afgerond.

Gemeente Almere

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel