Vraagtekens bij Ajax rond Bergwijn en Berghuis: 'Wil weer om de prijzen spelen'

Vraagtekens bij Ajax rond Bergwijn en Berghuis: 'Wil weer om de prijzen spelen'

13 maart - 07:57 Laatste update: 17:18
79

Het is geen zekerheid dat Steven Bergwijn en Steven Berghuis ook komend seizoen bij Ajax spelen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Daarnaast gaat het medium in op de toekomst van vier andere spelers, waaronder uitblinker Brian Brobbey.

Volgens het AD hebben steeds meer topclubs de naam van Brobbey op hun lijstje staan. De spits lijkt zich als een van de weinige Nederlandse Ajax-spelers op te kunnen maken voor het EK van aankomende zomer. Hetzelfde geldt voor aanvoerder Bergwijn, die bij zijn komst anderhalf jaar geleden al liet weten na twee jaar de balans op te willen maken. 

Er kan ook niet uitgesloten worden dat Berghuis aankomende zomer de deur achter zich dicht trekt in Amsterdam. De linkspoot houdt zijn opties open. De krant schrijft dat hij weer perspectief wil zien om voor prijzen te spelen en hiervoor is het belangrijk welke trainer volgend jaar voor de groep staat. 'Daar is witte rook ver weg, aangezien Kroes eerst voornemens is de functie van td (technisch directeur, red.) in te kleden. Daarvoor heeft de nieuwe baas sinds bekend werd dat hij de overstap van AZ maakt, veel gesprekken gevoerd om zijn netwerk en kandidatenlijstje uit te breiden', tekent de krant op.

Ten slotte is Ajax bezig om te kijken welke jeugdspelers de komende jaren de stap kunnen maken naar de hoofdmacht. Naast Jorrel Hato, die dinsdag zijn contract verlengde tot medio 2028, zijn Kristian Hlynsson, Devyne Rensch en Kenneth Taylor vast onderdeel van Ajax 1. Het voornemen van Ajax is om het contract van Hlynsson dit jaar open te breken. 'Rensch en Taylor lopen al langer mee, maar konden zich te weinig aan de sportieve malaise onttrekken om in aanmerking te komen voor een (top)transfer', besluit het medium.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!