Franse defensierapporten erkennen dat het over is voor Oekraïne

1

De Franse president Macron heeft onlangs aangedrongen op een inzet van buitenlandse troepen in Oekraïne. Het idee werd onmiddellijk afgewezen door elk land dat een redelijk aantal zou kunnen sturen, schrijft Moon of Alabama.

De vraag is waarom Macron hier ineens mee naar buiten kwam.

Een reeks recente rapporten van het Franse defensie-establishment zouden zijn irritatie kunnen hebben veroorzaakt.

Het Franse tijdschrift Marianne kreeg toegang tot “verschillende vertrouwelijke defensierapporten” van het Franse leger over de situatie in Oekraïne.

Guerre en Ukraine : de la prudence à l’affolement… Ce que cache le virage de Macron (archived) – Marianne, Mar 7 2024

Arnaud Bertrand heeft grote delen ervan vertaald:

De situatie ziet er buitengewoon somber uit voor Oekraïne, wat gedeeltelijk de recente verklaringen van Macron over het sturen van troepen naar Oekraïne zou kunnen verklaren. Ik heb de belangrijke delen van het artikel vertaald:

‘Een Oekraïense militaire overwinning lijkt nu onmogelijk’

De rapporten die Marianne raadpleegde, schrijven dat het tegenoffensief van Oekraïne ‘geleidelijk verzandde in modder en bloed en niet resulteerde in enig strategisch gewin’ en dat de planning ervan, bedacht door Kiev en de westerse generale staven, ‘rampzalig’ bleek te zijn: ‘Planners dacht dat zodra de eerste Russische verdedigingslinies waren doorbroken, het hele front zou instorten […] Deze fundamentele voorbereidende fasen werden uitgevoerd zonder rekening te houden met de morele krachten van de vijand in de verdediging: dat wil zeggen, de wil van de Russische soldaat om het terrein vast te houden”.

De rapporten benadrukken ook “de ontoereikendheid van de training van Oekraïense soldaten en officieren”: door een gebrek aan officieren en een aanzienlijk aantal veteranen werden deze “Jaar II soldaten” uit Oekraïne – vaak niet langer dan drie weken getraind – gelanceerd in een aanval op een Russische versterkingslinie die onneembaar bleek.

Op de een of andere manier overtuigden mensen die nog nooit van de Slag om Koersk hadden gehoord, zichzelf ervan dat Russische soldaten in defensieve posities zouden wegrennen zodra ze een tank op hen af ​​zouden horen denderen. Dat deden ze uiteraard niet.

Deze Russische troepen worden goed geleid en verzorgd:

De rapporten benadrukken ook dat, in tegenstelling tot Oekraïne, “de Russen hun reservetroepen goed hebben beheerd om het operationele uithoudingsvermogen te garanderen.” Volgens dit document versterkt Moskou zijn eenheden voordat ze volledig uitgeput zijn, combineert het rekruten met ervaren troepen, zorgt het voor regelmatige rustperioden in de achterhoede… en heeft het “altijd een coherente reservemacht gehad om onvoorziene gebeurtenissen het hoofd te bieden.” Dit is verre van het wijdverbreide idee in het Westen van een Russisch leger dat zijn troepen naar de slachtbank stuurt zonder te tellen…

De Oekraïners aan de andere kant zijn klaar met:

“Tot op heden beschikt de Oekraïense generale staf niet over een kritische massa van landstrijdkrachten die in staat zijn tot wapenmanoeuvres op korpsniveau en die in staat zijn hun Russische tegenhangers uit te dagen om door de verdedigingslinie heen te breken”, concludeert dit vertrouwelijke defensie rapport. “De grootste analyse- en beoordelingsfout zou zijn om uitsluitend militaire oplossingen te blijven zoeken om de vijandelijkheden te stoppen

Advertisement
”. Een Franse officier vat samen: “Het is duidelijk, gezien de aanwezige strijdkrachten, dat Oekraïne deze oorlog militair niet kan winnen.

De val van Avdejevka heeft aangetoond dat het Oekraïense leger, zelfs in het defensief, onvermijdelijk de strijd zal verliezen:

“De Oekraïense strijdkrachten hebben op tactische wijze laten zien dat zij niet over de menselijke en materiële capaciteiten beschikken […] om een ​​deel van het front te behouden dat onderworpen is aan de inspanningen van de aanvaller”, vervolgt het document. “Het Oekraïense falen in Avdiivka laat zien dat Kiev, ondanks de noodinzet van een ‘elitebrigade – de 3e Azov Luchtaanvalbrigade – niet in staat is een instortende sector van het front lokaal te herstellen’, waarschuwt dit laatste rapport.

Als gevolg daarvan zullen de Russische strijdkrachten eenvoudigweg verder trekken:

Wat de Russen met dit tactische succes zullen doen, valt nog te bezien. Zullen ze doorgaan op de huidige manier van “knabbelen en langzaam door elkaar schudden” van de hele frontlinie, of zullen ze proberen om “in de diepte door te breken”? “Het terrein achter Avdiivka laat het toe,” signaleert dit recente document, dat ook waarschuwt dat Westerse bronnen de neiging hebben om de Russen te “onderschatten”, die zelf bedreven zijn in de praktijk van “Maskirovka,” “zwak lijken als ze sterk zijn.” Volgens deze analyse hebben de Russische strijdkrachten na twee jaar oorlog laten zien dat ze in staat zijn om “een operationeel uithoudingsvermogen te ontwikkelen” dat hen in staat stelt om “een langzame oorlog met een hoge intensiteit te voeren, gebaseerd op de voortdurende uitputting van het Oekraïense leger”.

Er is niets echt nieuws in het bovenstaande voor mensen die de feiten ter plaatse hebben gevolgd.

Dus waarom herkenden de westerse media en politici als Macron de werkelijke situatie pas laat ?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Oekraïne Situatie Rapport: eindelijk een wonderwapen dat doet wat het beloofde te doen

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
Matt
1 maand geleden

Om op die laatste vraag te antwoorden; De Amerikanen denken dat ze , ondanks dat ze zowat iedere oorlog verloren hebben, onoverwinnelijk zijn dank zij hun “superieure” oorlogstactieken en materialen en hun onuitputtelijke geldvoorraden. (dat het gebakken luchtgeld is dat is vers 2).
Dus nu met het zoveelste verlies in aantocht gaan ze van alles verzinnen om het op een overwinning.
te laten lijken. Dat ze daarbij de pers in handen hebben en alle alternatieve media verbieden speelt natuurlijk ook in hun voorbeeld.
En aangezien Europa staat nr 51 is van Amerika doen ze daar precies hetzelfde: een grote bek opzetten maar geen spieren kunnen laten zien.