Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Beter Leven-keurmerk onder vuur: ‘Dit maakt Dierenbescherming medeverantwoordelijk voor dierenleed’

Het bekende voedselkeurmerk Beter Leven (BLK) misleidt vleesliefhebbers en kan in de huidige vorm écht niet verder, stellen zes bekende dierenwelzijnsorganisaties onafhankelijk van elkaar. Het keurmerk is volgens de clubs vooral bedoeld om de vleeseter een beter gevoel te geven, niet om de dieren te beschermen. ,,Haal dat keurmerk gewoon weg en werk met schokkende teksten en plaatjes op verpakkingen, zoals op pakjes sigaretten.”

  1. Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar
    PREMIUM

    Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar

    ASML levert geld, banen en cruciale technologie op. Dat de Nederlandse overheid zo haar best doet het bedrijf hier te houden is dus niet gek. Maar ook de gewone Nederlander is in zijn dagelijks leven sterk afhankelijk van de chipmachinemaker. Een doordeweeks avondje thuis staat - zonder dat we er bij stil staan - bol van apparaten met chips. En als je ze eenmaal hebt, dan kan je niet meer zonder, zegt chipexpert Tomas Hochstenbach.
  2. Von der Leyen en radicaal-rechts hard tegen hard bij debat in Maastricht: ‘U zit in de zak van Poetin’

    Von der Leyen en radicaal-rechts hard tegen hard bij debat in Maastricht: ‘U zit in de zak van Poetin’

    Het verkiezingsdebat in Maastricht tussen acht Europese lijsttrekkers is uitgelopen op een aanvaring tussen radicaal-rechts, EU-voorzitter Ursula von der Leyen en de Nederlandse GroenLinkser Bas Eickhout. Het Deense rechts-nationalistische boegbeeld Anders Vistisen noemde Brussel een ondemocratisch moeras. Hij beloofde na een verkiezingsoverwinning meteen 10.000 ambtenaren te ontslaan ‘en u, mevrouw Van der Leyen, bent de eerste!’