'Alle hens aan dek bij AC Milan: Italiaanse politie doet inval bij hoofdkantoor'

'Alle hens aan dek bij AC Milan: Italiaanse politie doet inval bij hoofdkantoor'

12 maart - 21:57
56

De Italiaanse politie is binnengevallen bij het hoofdkantoor van AC Milan. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica. De politie is bezig met een onderzoek naar de overname van de club in 2022. Het Amerikaanse investeringsfonds RedBird Capital nam Milan destijds over van Elliott Management.

Het investeringsfonds Elliott Management verkocht AC Milan in 2022 voor ongeveer 1,2 miljard euro aan RedBird Capital. Laatstgenoemde is ook eigenaar van het Franse Toulouse. RedBird Capital zou geld hebben geleend om de overname te kunnen financieren.

Het Openbaar Ministerie van Milaan verdenkt directeur Giorgio Furlani en zijn voorganger Ivan Gazidis ervan dat ze de Italiaanse voetbalbond (FIGC) onvoldoende hebben geïnformeerd over de overname. La Repubblica meldt dat de directeuren op frauduleuze wijze feiten geheel of gedeeltelijk verborgen hielden die gecommuniceerd hadden moeten worden.

AC Milan liet weten dat het volledig meewerkt aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie. De club van onder meer Tijjani Reijnders staat op een tweede plek in de Serie A. Milan riskeert naar verluidt geen puntenmindering in de competitie.