schermafbeelding 2024 03 12 om 165852

Francis Ngannou ging expres neer: Joshua gevecht opgezet spel (VIDEO)

Sportmrt 12 , 11:05
Vrijdag 8 maart stonden boksicoon Anthony Joshua en ex-UFC kampioen Francis Ngannou tegenover elkaar in de Kingdom Arena, Riyadh, Saoedi-Arabië. Ngannou verloor en nu beweert Mcdonagh dat hij expres neer ging in de wedstrijd.

Opzettelijk

Bokser en auteur James Quinn Mcdonagh beweerd dat Francis Ngannou die een voormalige UFC kampioen is en overstapte naar het boksen opzettelijk zou hebben verloren tegen Anthony Joshua.  

Instagram video

McDonagh baseert zijn beweringen op een video die hij op Instagram deelde, waarin te zien is hoe Ngannou naar het canvas gaat na een stoot van Joshua. Opvallend genoeg lijkt de slow-motion herhaling aan te tonen dat de stoot van Joshua de kin van Ngannou niet daadwerkelijk raakt. Specifieker nog, Joshua schaaft alleen langs de kin van zijn tegenstander. Volgens Mcdonagh kan dit niet hebben geleidt tot de knockdown.

Twijfel

De video en de daaropvolgende beschuldigingen hebben voor veel opschudding gezorgd op sociale media. De knockdown en de uiteindelijke knock-out van Ngannou wordt in twijfel getrokken door fans en critici.
De uiteindelijke knock-out op Ngannou ziet er op de eerste blik echt genoeg uit, maar ook deze wordt in twijfel getrokken in de comments bij de post van Mcdonagh. Het gevolg hiervan is dat de geloofwaardigheid van de sport onder druk staat, aangezien de discussie nu ook over sporters als Jake Paul gaat. Hij wordt ervan beschuldigd, dat hij tegenstanders betaald om te verliezen.

Jake Paul

Dat sporters als Jake Paul in twijfel worden genomen is niet gek. Aangezien Jake recent nog won van Ryan Bourland binnen 3 minuten in de eerste ronde. De tegenstander van Jake Paul, acht jaar ouder dan hem, werd overrompeld in de ring. Het kwaliteitsverschil was te groot en de vriend van Jutta Leerdam kwam geen moment in de problemen. Kort voor het einde van de eerste ronde besloot de scheidsrechter tussenbeide te komen na een reeks harde stoten van Jake, waarbij duidelijk werd dat de jonge bokser niets te vrezen had van zijn tegenstander. Bekijk de knock-out hieronder.