NOS Voetbal

Ronaldo mist voor open doel en wordt daarna uitgeschakeld met Al-Nassr

Ronaldo verprutst niet te missen kans in Aziatische Champions League

Het kan de beste overkomen, zal Cristiano Ronaldo hebben gedacht. De Portugees heeft in de kwartfinales van de Aziatische Champions League een kans voor open doel gemist, waarna hij met zijn Saudische ploeg Al-Nassr het duel met Al Ain verloor in een strafschoppenreeks.

Ronaldo had de wedstrijd kunnen beslissen bij een 2-2 stand. Al Ain-doelman Khalid Eisa liet een schot uit zijn handen glippen en de bal kwam op twee meter van het doel voor de voeten van Ronaldo, maar de oud-aanvaller van Manchester United, Juventus en Real Madrid werkte de rebound toch nog naast.

Het ongeloof droop daarna van zijn gezicht.

Cristiano Ronaldo begrijpt niets van zijn misser

Ronaldo scoorde overigens nog wel in de kwarfinalewedstrijd. In de verlenging kreeg Al-Nassr een strafschop en vanaf elf meter wist de Portugees raak te schieten.

Het duel eindigde daardoor in 4-3 voor Al-Nassr en dus moesten er penalty's genomen worden, omdat Al Ain het eerste duel met 3-2 had gewonnen. In de penaltyserie schoot Ronaldo ook raak, maar het was niet genoeg om door te gaan naar de halve finales van de Aziatische Champions League. Oud-FC Porto-speler Otavio miste de beslissende strafschop voor Al-Nassr.

In opspraak

Ronaldo valt de laatste tijd vaker op in Saudi-Arabië. Onlangs werd hij nog een wedstrijd geschorst, nadat hij een obsceen gebaar had gemaakt na afloop van het duel tussen Al-Nassr en Al-Shabab. Dat deed hij omdat er veelvuldig 'Messi' naar hem was geroepen.

En een paar weken geleden verscheen er ook nog een filmpje waarbij Ronaldo in de catacomben een sjaal van de tegenstander langs zijn kruis haalde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl