Columns

Jan Roos: De bekering van de Roelvinkjes

jan roos column

Humor ligt op straat, zegt men weleens. Een kijkje om je heen en je kunt weer lachen. Dat doe ik graag elke ochtend als ik mijn laptopje openvouw om eens te kijken wat ons landje nou allemaal weer bezighoudt. Ik open wat kranten voor het “nieuws”, ik open Twitter (X) voor de ophef en Instagram voor de BN’ertjes. De laatste tijd vergaat je het lachen, want het nieuws en de ophef zijn vrijwel niet meer grappig, maar soms zit er toch nog een pareltje in. Zoals vandaag dat Dries Roelvink blij is dat zijn zoons rust vinden in de Islam.

Jan Roos: De bekering van de Roelvinkjes

Ik zou als moslim een beetje verdrietig worden dat steeds de meest achterlijke BN’ers interesse in mijn geloof hebben. Nooit eens een groot talent of een ware denker, maar meestal het meest stupide grut. Na de domheid zelve, Stephanie Tency, die met een hoofddoek bij een moskee in Dubai eindelijk rust in haar lege hoofdje heeft kunnen vinden zijn dus nu de twee zoontjes van Dries richting het oosten aan het knikken. Donny en Dave, wat moet je ervan zeggen. De een is bekend van dat ie aan de drugs en drank verslaafd is en de anderen heeft veel spieren en werd overreden door zijn eigen auto tijdens het opnemen van een filmpje. Als dat de uithangboden zijn van je religie kan je beter hopen dat ze zich gaan interesseren in yoga of zoiets.

Jan Roos: “Nooit eens een groot talent of een ware denker, maar meestal het meest stupide grut.”

Aan de andere kant is je bekeren tot de islam een veilige keuze in ons land. Als je ziet hoe de mainstream media, de burgermeestertjes, de politie en de BN’ertjes in de rij staan om iedereen een gezegende Ramadan te wensen lijkt het wel of we al onderdeel van het kalifaat zijn. Ik denk niet dat snel een figuur als Dries, Dave of Donny Roelvink zich tot het jodendom laat verleiden. Dat is namelijk weer levensgevaarlijk en maakt je nou niet echt geliefd in deze verknipte multiculturele samenleving, waar het oproepen tot genocide op de joden bij een opening van een Holocaustmuseum in de hoofdstad meer dan normaal is geworden. Ik ben blij als Donny en Dave Roelvink rust vinden, maar ik zou het fijner vinden als iedereen zijn religie achter zijn voordeur houdt. Dan blijft dit verwarde land nog enigszins leefbaar.

19 reacties

Choco Prince

Ze benne ook echt van die heldere Iampies he….Er zal binnenkort wel een fatwa uitgesproken worden over de Roelvinkjes omdat ze de islam misbruiken puur voor de aandacht en als verdienmodel.

Don de Jong

Heeejooo whazaaap, hebben jullie mijn nieuwe vlog al gezien? Ik ben nu een echte ondernemer! Mijn nieuwe autobedrijf gaat misschien wel net zo’n succes worden als mijn podcast. Laterzzzzzz

Vieze Gerrit H.

Dankzij mij geloven allemaal mensen in de klimaatverandering. Ze noemen mij ook wel de God van de klimaatverandering. Grappig, zoveel Nederlanders die in mijn drek geloven. Ik ben er trouwens aardig rijk mee geworden, heb mijn schaapjes ruim op het droge.

Schaapjes. Nederlanders, schaapjes. Volg de Herder!

Osama

Uitstekende column !

Scooby Doo

Knetter, knetter, maar dan ook knettergek zijn de zonen van Dries Roelvink. Dit heeft niets met geloof te maken. Deze 2 knettergekke gasten kunnen zich beter bekeren door alleen maar vomit filmpjes van elkaar te maken.

Official Peter G

Wij hebben heelveel asielzoekers uit marokko op de parken vriendelijke mensen knuffel graag met onze poolse schoonmaaksters nicolleke graag bij ze langs voor de horeca is het minder goed ze eten onze heerlijke worstenbroodjes braadworsten frikandellen ballen gehakt snap niet waarom is toch heerlijk varkens slachtafval

Dave

Deze atheïst gaat zo lekker een broodje ham eten !
Ouwe geitenn3uker!

Rob

40-45 waren dit nsb’rs.

Arie *

Ook het velletje van je co.cktail-worstje laten weg snijden he !
Ps.
Hoe noem je een islamitische h0mo ?
Een isla-mietje .

Drol Riesvink

Aandacht is heilig

Parkmanager Altwin

net een heerlijk broodje beenham gegeten heerlijk en een lekker koud pilsje er bij

Mieper

Beide irritante zoontjes zitten veelvuldig aan de drank, snuif en de tattoo-inkt. Iets wat allemaal haram is. Benieuwd hoe deze halve gare kunnen worden bekeerd.

D'n Dave uit New Kids

“Ik ben blij als Donny en Dave Roelvink rust vinden”, misschien eens een goed idee om van de rommel af te blijven en met regelmaat te gaan leven. Daar kan een niet wetenschappelijk bewezen religie niets aan veranderen.

Dondo

De schaamte dat ik nederlander ben komt steeds vaker kijken na balkenende rutte waar ik me voor schaamde is nu deze waardeloze familie….

Allah snackbar

God bestaat niet.

T3GN@

Klopt als een bus alleen de meest achterlijke 1 cellige zie je bekeren tot de waan ideeën van ene Mohammed. In Nederland heeft het wel veel voordelen je kunt je uit benarde situaties redden door de racisme kaart te trekken. Krijgt overal voorrang mee alle toeslagen en subsidie potjes gaan open. Misschien kunnen ze ook met Palestijnse vlaggen voor het Joodse museum gaan staan met gezellige leuzen erbij.

antifascist

doe niet zo gek jan, die stefanie tency is zelf een origenele moslima waarschijnlijk met die toetlippen, die komt hier niet vandaan, maar die roelbinks lijken nu wel echt een beetje op turkertjes uit het Oesten van het land zoals die jurkdrager lorenzo

Hans

vreemd dat ze nu wat dualistisch worden, Dave had toch die tempel van dat non dualistische lekkere wijf bezocht Faja Lourentius. hij moet nog iets verder zoeken in Advaita Vedanta denk ik, ik bedoel hij moet net iets intellectueler worden ff, gewoon bels monniken bier drinken en boekje pakken Dave. Steek sigaar op. Gewoon tot jezelf komen. Maar zo heel slecht is de Islam ook weer niet, zijn zeg maar net als ons Christenen en Joden wat geketend aan een ego probleem.

Natnek

Islam is het grootste gevaar of aarde.