Sky: Dortmund denkt aan bij Ajax geflopte Mislintat als nieuwe directeur

Sky: Dortmund denkt aan bij Ajax geflopte Mislintat als nieuwe directeur

11 maart - 19:52
182

Borussia Dortmund denkt aan een terugkeer van Sven Mislintat. De bij Ajax geflopte directeur voetbalzaken is één van de opties om het vertrek van de sportieve baas Hans-Joachim Watzke op te vangen, meldt Sky Sport.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Duitse omroep speelt Dortmund met de gedachte om Mislintat terug te halen. De 51-jarige Duitser was in het verleden zeer succesvol als hoofdscout in het Signal Iduna Park, maar hij maakte als technisch directeur weinig indruk bij Arsenal, VfB Stuttgart en Ajax. Het verhaal in Amsterdam is bekend: Mislintat spendeerde zo'n 110 miljoen euro aan twaalf aankopen, waarvan slechts een enkeling uit de verf komt.

Wedden

Meer odds

Daar laat Dortmund zich blijkbaar niet door afschrikken. De Bundesliga-topclub brengt de opties in kaart om het vertrek van Watzke op te vangen. Het eerste model dat op tafel ligt is dus de terugkeer van Mislintat. Sebastian Kehl zou dan gepromoveerd worden tot sportieve baas, terwijl Mislintat onder zijn leiding als technisch directeur kan gaan fungeren. Kehl gaf onlangs wel te kennen dat hij geen voorstander is van een combinatie met Mislintat.

Sky weet dat de andere optie is dat Die Borussen iemand van buitenaf halen, zonder verleden bij de club. Zo zou clubadviseur Matthias Sammer gecharmeerd zijn van Sami Khedira, oud-speler van onder meer Real Madrid.

Dortmund neemt het woensdag op tegen PSV in de achtste finale van de Champions League.