Een hottub, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een hottub, foto ter illustratie. © NLBeeld/Inzetje: Getty Images/Science Photo Libra

Meer patiënten door legionella in het ziekenhuis: ‘Je kunt echt heel ziek worden van water’

Het aantal patiënten dat ernstig ziek wordt door legionella neemt snel toe. Vorig jaar belandden zeker negenhonderd mensen met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis, tientallen zijn overleden. Patiënten waarschuwen: ‘Je kunt echt heel ziek worden van water.’

  1. Ene na andere senior valt om door dit ‘enorm steile’ bruggetje: ‘Alsof ik achterover ging klappen’
    PREMIUM

    Ene na andere senior valt om door dit ‘enorm steile’ bruggetje: ‘Alsof ik achterover ging klappen’

    Edwin (54) belandde al twee keer met zijn neus op het asfalt en zag met eigen ogen hoe senior na senior met scootmobiel en al omviel. Het is wachten op de volgende valpartij, vrezen bewoners. De boosdoener? Een veelgebruikt bruggetje in Krimpen aan den IJssel dat enorm steil blijkt én een uitzonderlijk hoge drempel heeft. ,,Moet het dan écht goed fout gaan voordat het wordt opgelost?”
    Krimpen aan den IJssel
  2. Bom onder deepfakesite: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Bom onder deepfakesi­te: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Nederlandse instanties hebben een belangrijke slag geslagen tegen de website die al jaren ongehinderd én ongestraft deepfake-pornofilmpjes van beroemdheden verspreidt. In de afgelopen weken zijn er tientallen filmpjes van BN’ers en Kamerleden offline gehaald, na onderzoek van het AD. Sommige video's, bijvoorbeeld van de leden van het Koninklijk Huis, stonden al jaren online en werden ruim 100.000 keer bekeken.