‘Motorola Edge 50 Pro krijgt opvallend uiterlijk en topspecificaties’

Mike Peek
10 maart 2024, 10:13
2 min leestijd
‘Motorola Edge 50 Pro krijgt opvallend uiterlijk en topspecificaties’

Er zijn renders opgedoken van de Motorola Edge 50 Pro. Het toestel krijgt een opvallend camera-eiland en verschijnt in drie kleuren. Ook de meeste specificaties liggen op straat.

Lees verder na de advertentie.

‘Renders laten Motorola Edge 50 Pro zien’

Dat Motorola werkt aan een opvolger van de Edge 40 Pro is geen verrassing. Het bedrijf brengt de laatste jaren weer regelmatig high-end smartphones uit, die vaak een prima prijs-kwaliteitverhouding hebben.

De website Android Headlines lekte renders van de Edge 50 Pro, het nieuwe vlaggenschip van Motorola. Wie zien dat de fabrikant vasthoudt aan een gebogen scherm en het camera-eiland dit keer glooiend uit de behuizing laat steken. Verder verschijnt de smartphone in drie kleuren: zwart, paars en een soort zilver-wit met een bijzondere textuur. Die laatste doet denken aan één van de varianten van de OnePlus 12.

Ook de meeste specificaties van het toestel zijn inmiddels bekend. De Edge 50 Pro draait op een razendsnelle Snapdragon 8 Gen 3-chip, bijgestaan door 12GB RAM. Waarschijnlijk kies je uit meerdere opslagvarianten. Het scherm is 6,7 inch groot en heeft een ververssnelheid van maar liefst 165Hz voor uiterst soepele beelden. De meeste smartphones blijven steken op 120Hz.

De accu heeft een relatief kleine capaciteit van 4500 mAh, maar laadt met 125 watt wel razendsnel op. Draadloos accusap tanken kan ook en wel met maximaal 50 watt.

Achterop vinden we drie lenzen. Naast een 50 megapixel-hoofdcamera die veel licht binnenlaat, gaat het om een groothoeklens voor wijdere plaatjes en een telelens die het beeld 3x dichterbij haalt. Motorola belooft veel AI-functies, maar hoe die eruitzien moeten we afwachten.

Opvolger van de Edge 40 Pro

Wanneer Motorola de Edge 50 Pro uitbrengt weten we nog niet. Ook de prijs is nog onduidelijk. Voor de Edge 40 Pro vroeg Motorola aanvankelijk 899 euro. Inmiddels haal je hem voor € 839,-in huis. We waren in onze review van dat toestel trouwens behoorlijk enthousiast. Hieronder lees je alvast de conclusie.

Met de Edge 40 Pro brengt Motorola een toestel op de markt in een druk prijssegment. De smartphone kan echter prima de strijd aan met de gevestigde orde, want hij heeft veel in zijn mars. Zo zien we een fraai en vloeiend scherm, snelle hardware, een stel veelzijdige camera’s en een accu die niet snel leeg is en ook nog eens snel oplaadt.

Daarbij is de software fijn in gebruik en ook de updatebelofte is beter dan ooit. Wel moeten we afwachten hoe snel we daadwerkelijk updates gaan zien, want dat blijft een pijnpuntje. Zoek je een toestel rond deze prijs, dan moet je de Edge 40 Pro echter zeker meenemen in je overwegingen.

Lees het laatste nieuws over Motorola:

Bron afbeelding: Android Headlines
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Edge 50 Pro
Motorola Edge 50 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu