Wesley Sneijder mist één naam bij Ajax: 'Een heerlijke speler! Waarom speelt hij niet?'

11 maart 2024, 21:00   Bijgewerkt: 11 maart 2024, 21:18
Foto: © Veronica Offside

Wesley Sneijder vindt het gebrek aan speeltijd voor Julian Rijkhoff bij Ajax onbegrijpelijk. De negentienjarige spits bleef in de laatste twee wedstrijden van Ajax negentig minuten op de bank zitten.

In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-2) van zondag kon trainer John van ’t Schip niet beschikken over Brian Brobbey. Hij wees niet Rijkhoff, maar Chuba Akpom aan als vervanger. Sneijder wijst bij Veronica Offside op enkele gemiste kansen van Akpom in de eerste helft en vraagt zich af waarom Rijkhoff niet in actie komt. “Ik snap dat hij pas negentien is, maar in zijn paar minuten heeft hij meer laten zien dan bijvoorbeeld Akpom.”

Artikel gaat verder onder video

“Ik zou hem sneller brengen”, zegt Sneijder over de winteraankoop. “Het is een heerlijke speler. Hij kan een bal vasthouden en heeft de intelligentie om ‘m weg te leggen. Hij is altijd aanwezig voor het doel. Misschien wil Van ’t Schip hem niet meteen laten starten, maar in de slotfase had hij toch al warm moeten zijn voor een eventueel noodscenario, dat uiteindelijk ook kwam? Dan moet je hem als stormram inzetten en er vol voor gaan. Dan maar die derde tegen krijgen en verliezen… Je moet er toch alles aan doen?”

Sinds zijn overstap van Borussia Dortmund naar Ajax kwam Rijkhoff tot twee korte invalbeurten in Ajax 1. Hij speelde op 18 februari een minuut tegen NEC (2-2) en op 25 februari tien minuten tegen AZ (2-0 nederlaag). Wel speelde hij zes wedstrijden voor Jong Ajax als basisspeler, waarin hij driemaal scoorde.

Video: Wesley Sneijder verbaasd: 'Waarom speelt die jongen niet bij Ajax?'

Wie zou jij opstellen bij afwezigheid van Brian Brobbey?

Laden...
200 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, Rijkhoff tikt het niveau subtop Eredivisie net aan. Prima speler voor een middenmoter.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net als Zerrouki Rudolf en wat denk je van Ueda ?

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Julian Rijkhoff zie ik meer potentie in dan Akpom, idd als het niet draait gewoon iets forceren! Jeugd heeft de toekomst en nog eigen jeugd ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen