Patricia Hofman (rechts), Nella Plaate en Martin van Es zitten al sinds september zonder straatverlichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Patricia Hofman (rechts), Nella Plaate en Martin van Es zitten al sinds september zonder straatverlichting. © Frank de Roo

Nieuwbouwwijk al halfjaar in het donker: ‘Geleerd mensen aan stem te herkennen’

’s Avonds is het pikdonker in een nieuwbouwwijk in Rotterdam. Een halfjaar nadat de eerste bewoners de wijk introkken, doet de straatverlichting het nog steeds niet. Dat voelt onveilig, zeggen bewoners. ,,Bij de buurvrouw hebben ze de fietsen uit de voortuin gestolen.”

  1. Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’
    PREMIUM

    Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. ,,We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Sluis, Terneuzen
  2. Immigratiedienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttijden: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’
    PREMIUM
    Reportage

    Immigratie­dienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttij­den: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’

    De lange wachttijden voor asielzoekers zorgen voor veel onrust, demonstraties en zelfs hongerstakingen op de meer dan 300 opvanglocaties in Nederland. Immigratiedienst IND gaat langs om uitleg te geven. De ambtenaren vangen er de (spreekwoordelijke) klappen op van recente politieke beslissingen. ,,Zijn we nu weer in een land dat zich niet aan haar eigen regels houdt?”, vraagt een asielzoeker zich af.
    Gouda