ANP
Volledig scherm
© ANP

Na drie jaar eindelijk wet voor koeriers en maaltijdbezorgers

Koeriers, maaltijdbezorgers en Uber-chauffeurs krijgen eindelijk meer duidelijkheid over hun status. Een wetsvoorstel hierover is na drie jaar onderhandelen maandagmiddag door de EU-landen aangenomen.

15 reacties

  • Marianne van de Berg

    2 maanden geleden
    Uitstekende ontwikkeling! Het gaat vaak om heel jonge mensen die door de platformbedrijven worden uitgebuit. Ach, en als je het je kan permitteren om eten te bestellen, dan maakt die paar euro meer per bestelling ook niet uit. Ik heb het er graag voor over.... Het is tenslotte luxe om maaltijden te bestellen en aan luxe hangt een prijskaartje Marianne
  • John Bluhmen

    2 maanden geleden
    Dat betekent kleinere pizza’s en arm portie junkfood..
  • Christ Adriaans

    2 maanden geleden
    Eindelijk de slaven arbeid wordt afgeschaft. Want het is pure oplichting door de platform bedrijven. Als je een keer niet kan , krijg je gelijk minder opdrachten. En je werkt onder het minimum loon niveau. Netto gezien want alle onkosten zijn voor jou.
  • Marco Polderman

    2 maanden geleden
    Een zelfstandig ondernemer moet zelf voor zijn inkomen zorgen. Een wet hoort niet te betalen wat voor hem/haar geregeld hoort te zijn, dat horen ze -zelf- te regelen. Ik ben zelf ondernemer, ik moet dat ook. Als dat niet lukt met de geboden vergoedingen, dan gaan ze vanzelf een keer nadenken, wat anders zoeken en sterft de flitsbezorging vanzelf uit.
  • R. Koot

    2 maanden geleden
    Goede zaak.
  1. Aldi-stem Diederik Ebbinge gedumpt voor een ander, die niet bestaat: ‘Vervelende ontwikkeling’
    PREMIUM
    121

    Aldi-stem Diederik Ebbinge gedumpt voor een ander, die niet bestaat: ‘Vervelende ontwikke­ling’

    Diederik Ebbinge, al bijna vier jaar dé stem achter de bekende Aldi-reclames, is door de supermarkt bij het grofvuil gezet. De Luizenmoeder-acteur uit Enschede blijkt te duur voor de discounter en wordt daarom vervangen door kunstmatige intelligentie: voor zover bekend een primeur in Nederland. ,,Dit is natuurlijk een teken aan de wand en een voorbode voor wat komen gaat”, waarschuwt hij ons.