Van Hooijdonk wijst naar PSV: 'Misschien kan Feyenoord dat nu ook doen'

Van Hooijdonk wijst naar PSV: 'Misschien kan Feyenoord dat nu ook doen'

11 maart - 09:56
58

Feyenoord lijkt komende zomer rekening te moeten vrezen voor een exodus. Meerdere steunpilaren staan in de belangstelling van Europese clubs, maar Pierre van Hooijdonk verwacht niet dat het zo'n vaart hoeft te lopen.

Nu Feyenoord in rap tempo afstevent op de tweede plaats in de Eredivisie, wordt bij Studio Voetbal vooruitgekeken naar komende zomer. Een grondige renovatie van de basisploeg is niet uitgesloten. "Op het moment dat je vijf spelers weg doet, dan denk ik dat Feyenoord een probleem heeft", waarschuwt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

Spelers als Lutsharel Geertruida, David Hancko, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Santiago Gimenez staan er goed op in Europa. Toch denkt de oud-spits dat Feyenoord niet iedereen hoeft te laten gaan. "Feyenoord zit er een andere situatie dan vijf jaar geleden. Ze gaan nu voor de tweede keer op rij Champions League spelen. De inkomsten daarvan zijn gegarandeerd, dus je kan ook wat meer doen richting spelers."

De oud-speler van de Rotterdammers wijst naar Eindhoven. "PSV heeft een aantal jaren achter elkaar laten zien dat zij de sterkhouders wisten te verleiden tot het verlengen van contracten. Daar verlengden ze met één jaar, tegen een mooie som aan tekengeld. Binnen een jaar werden ze daarna verkocht. Misschien kan Feyenoord dat nu ook doen, want je zal toch met een representatief elftal de Champions League in moeten."

Van Hooijdonk denkt dat vooral het vertrek van één speler een aderlating zou zijn. "Geertruida, want dat is een speler die op drie posities een volwaardige basisspeler kan zijn. Als rechter centrale verdediger, als rechtsback en als controlerende middenvelder", aldus Pi-Air.