Deze week wordt het lente (maar nu écht!)

11 maart om 09:01 • Aangepast 22 maart om 02:03
nl
De week begint grijs en regenachtig en ook dinsdag wordt niet geweldig. Maar in de loop van de week wordt het beter, vertelde Floris Lafeber van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. Donderdag wordt het zonnig en klimt de temperatuur richting 18 graden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze maandag hebben we te maken met een flink regengebied. "Plaatselijk kan twintig tot zelfs dertig millimeter regen vallen", vertelde Floris op de radio. "Dat is de helft van wat normaal in heel maart valt. Het is een behoorlijke plens water die we over ons heen krijgen."

De temperatuur komt niet hoger uit dan 8 tot 10 graden. "Dat is een stuk frisser dan de voorafgaande dagen. Er staat in het algemeen wel weinig wind, maar de lente zijn we eventjes kwijt."

"De lente keert eventjes terug."

Ook dinsdag verloopt grijs, bij een graad of 11. "Dan valt af en toe valt wat lichte regen."

Woensdag gaat de temperatuur een stuk omhoog. "Dan wordt het een graad of 15, maar de zon krijgen we dan nog niet vaak te zien."

"Zacht weer houdt ook na donderdag aan."

Donderdag staat er wel geregeld zonneschijn op het programma. In combinatie met de 18 graden die Floris voor dan op de temperatuurkaart ziet staan, wordt het dus erg aangenaam. "Dan keert de lente eventjes terug."

Die hoge temperaturen lijken ook komend weekend door te zetten. "Vrijdag wordt het 15 graden, al neemt de kans op buien dan wel toe. Er is dan ook kans op een klap onweer. Ook zaterdag en zondag houden we dit zachte weer vast. "Normaal voor deze tijd van het jaar is een temperatuur van 10 of 11 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!