‘Horrorfokker’ Jan P. (68) wil thuis voor hondje zorgen en neemt juridische stappen: ‘NVWA gaat véél te ver’

Met videoBij de omstreden fokker Jan P. uit Eersel zijn opnieuw zwaar verwaarloosde varkens, pony’s, ezels, konijnen en cavia’s aangetroffen. Sommige dieren lagen dood in een veel te kleine en smerige kooi, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

4 reacties

  • B.I Roelofs

    2 maanden geleden
    En nu maar hopen dat een rechter het ook hier mee eens is. Daarnaast inzetten op de sloop van alle hokken en kennels incl de gebouwen. Als hij toch niets meer mag kunnen die ook tegen de vlakte. Verder goed in de gaten houden of hij niet ergens anders verder gaat.
  • Elly Verrips

    2 maanden geleden
    Deze man wil/kan absoluut niet beseffen dat hij een pure dierenmishandelaar is. Hopelijk blijft de NVWA zeer frequent controleren. Zelfs een goudvis of watervlo verbieden.
  • EJ Elings

    2 maanden geleden
    Goede aktie van NVWA, alleen heeft de rechter vergeten Jan P maar een tijdje vast zetten met dezelfde condities als z'n dieren.
  • Y bethume

    2 maanden geleden
    Nee...Meneer Jan P...U heeft uit en te na bewezen slecht voor dieren te zijn...ook voor honden. Goed werk van de NVWA, LID etc. U zou ook op uw oude dag geen hond of kat meer moeten kunnen krijgen. Kansen verspeelt.
  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam