Sneer Spaan: 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste, maar dat geldt niet voor jou'

Sneer Spaan: 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste, maar dat geldt niet voor jou'

11 maart - 09:21
223

Tristan Gooijer kende zondag een teleurstellend optreden tegen Fortuna Sittard. De negentienjarige rechtsback van Ajax krijgt een veeg uit de pan van Henk Spaan.

'Als je in het begin van een wedstrijd balverlies lijdt na een passeerbeweging in de buurt van het vijandelijke doel en je wordt een paar keer bestraffend toegesproken door Henderson, die je vervolgens gewoon de bal niet meer geeft, dan moet je nadenken', steekt Spaan van wal in zijn rubriek in Het Parool. 'Als je twee keer wordt gepoort, niet door Ronaldinho maar door Dijks, en je vervanger heet Gaaei, kun je wel denken: wij zijn Ajax, wij zijn de beste, maar dat geldt dan niet voor jou.'

Spaan zag Gooijer kort voor zijn wissel nog balverlies lijden op een levensgevaarlijke plek, maar Diant Ramaj was bij de les. 'Gooijer had zijn dag niet, boterzacht uitgedrukt', stelt de columnist. De verdediger uit de eigen jeugdopleiding krijgt uiteindelijk een 4 voor zijn optreden tegen Fortuna, dat na een late gelijkmaker van Brian Brobbey een punt overhield aan het bezoek aan Amsterdam.