VERKEER

De werkzaamheden aan de A16 zijn begonnen, dit kun je de aankomende tijd verwachten

De tijdelijke ondersteuning heeft zijn werk gedaan en nu zal het viaduct compleet worden vernieuwd
© Drone Addicts
Sinds afgelopen zondag vinden er werkzaamheden plaats op de A16. Het viaduct over de Hoofdweg in Rotterdam voldoet namelijk sinds 2022 niet meer aan de eisen. Tot kort geleden werd dit opgelost met het plaatsen van talloze blauwe palen, maar nu zijn er drastische maatregelen genomen en wordt het viaduct gesloopt en herbouwd. Hinder voor automobilisten is onvermijdelijk.
Op dit moment komt de hinder voort uit de sluiting van oprit 27 bij Prins Alexander. Deze oprit is afgelopen zondag voor anderhalf jaar dicht gegaan. Bestuurders die deze oprit gebruiken, moeten nu dus doorrijden naar oprit 26 bij Kralingen.
Naast de lange sluiting van oprit 27, gaat in mei ook de Hoofdweg meer dan drie weken dicht. “Vooral de wijken rondom de Hoofdweg zullen in de komende anderhalf jaar hinder ondervinden van de klus, bijvoorbeeld Hillegersberg, Ommoord en Terbregge", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
De A16 zal in totaal twee weekenden helemaal dicht zijn. In het weekend van Koningsdag 2024 zal de snelweg in de richting van Dordrecht voor drie dagen buiten gebruik zijn. De tweede sluiting, van vijf dagen, is in de richting van het Terbregseplein en vindt plaats rondom het weekend van Hemelvaartsdag.
“We hebben het hier over een van de drukste snelwegen van het land", legt Rijkswaterstaat uit. Het verkeer stilleggen kan dus niet zomaar en daarom wordt de weg in beide richtingen tijdelijk verlegd.

Tien tot dertig minuten extra reistijd in de spits

De grootste hinder is dus volgens Rijkswaterstaat voor omliggende wijken en met name tijdens de spits. “In de periodes zonder de extra sluitingen van de A16 of de Hoofdweg gaan we uit van zo’n tien tot dertig minuten extra reistijd in de spits. Dit verkeer zal worden omgeleid via de Boszoom naar de oprit Kralingen. In samenspraak met de gemeente wordt de groentijd van de verkeerslichten hier ook aangepast om de doorstroom enigszins op peil te houden.”
“Naast de drukte rond de oprit geldt er door smallere rijstroken op de wegverleggingen een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Dit zal ook de nodige vertraging met zich meebrengen, maar de overlast in de omliggende wijken wordt helaas van een andere orde.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl