Een grote iftar-maaltijd, om het vasten tijdens de ramadan te verbreken. De ramadan begint zondag.
Volledig scherm
Een grote iftar-maaltijd, om het vasten tijdens de ramadan te verbreken. De ramadan begint zondag. © Frank Jansen

Praat mee: wat is een plek waar jij je samen voelt met andere mensen?

de kwestieIn de Kwestie leggen we vijf dagen in de week een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Reageer hieronder ook op deze kwestie. Vandaag: wat is een plek waar jij je samen en verbonden voelt met anderen?

98 reacties

  • A. Van Iersel

    2 maanden geleden
    Met het eigen gezin en met een zeer select groepje "echte" vrienden.
  • Rianne Martijn

    2 maanden geleden
    Als met deze religie de vrouwen gelijk worden gesteld met de mannen, dan is er pas verbinding en samenleving. De vrouw teld niet mee.
  • Patricia Caminada

    2 maanden geleden
    Ik voel me niet echt meer met mensen verbonden, behalve in mijn gezin. De mensheid is qua mentaliteit zo sterk achteruit gegaan, dat ik me af en toe schaam mens te zijn.
  • Frank Kerver

    2 maanden geleden
    Ik heb al eerder besloten mij niet meer met de medemens bezig te houden, behalve natuurlijk mijn gezin, vrienden en vriendinnen. Ik vertrouw nog eerder de overheid dan de medemens, met al die sjoemelende boeren en toeslagouders. Ik ben het aanvullen van andermans portemonnee meer dan beu. In het ene leven dat mij gegeven is wens ik mij niet meer met anderen bezig te houden. En zeker niet met een zelfverklaard evangelist. Kortom, ik zoek mijn verbinding in kleine kring.
  • Aart Schilder

    2 maanden geleden
    Een evangelist die zegt het nog beter te weten dan Jezus en mensen zoveel mogelijk geld probeert af te troggelen is in mijn ogen een oplichter en een charlatan. Maar sommige (veelal labiele) mensen willen graag bedrogen worden, helaas.
  1. Groot koningsdagfestival is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’
    loveland

    Groot koningsdag­fes­ti­val is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’

    Hutjemutje op elkaar dansen, duwen en trekken bij de kluisjes en onmogelijk lang wachten op een drankje of om überhaupt binnen te komen. Het koningsfestival Loveland in Amsterdam verzandde afgelopen zaterdag volgens bezoekers in een ongeorganiseerde chaos. Loveland Events benadrukt dat het zich aan de vergunning heeft gehouden en dat er niet te veel kaarten zijn verkocht, maar dat het door ‘een samenloop van omstandigheden’ kwam. De gemeente Amsterdam ontkent dat er sprake was van onaangekondigde beveiligingsmaatregelen.
    Amsterdam