Tirreno-Adriatico in rijtje mooiste zeges Jonas Vingegaard: “Zeer blij met de drietand-trofee”
foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2024 om 18:22

Tirreno-Adriatico in rijtje mooiste zeges Jonas Vingegaard: “Zeer blij met de drietand-trofee”

Klassementsleider Jonas Vingegaard kwam in de slotrit van Tirreno-Adriatico niet meer in de problemen en verzekerde zich zo van de eindzege in de Koers van de Twee Zeeën. Op het podium mocht hij de welbekende drie-tandtrofee in ontvangst nemen. Een mooi moment, vertelt de Deen op de site van Visma | Lease a Bike.

“Ik ben zeer blij met de trofee”, aldus Vingegaard. “Het is dan ook een van de meest iconische trofeeën die je kan winnen in het wielrennen. Ik kijk ernaar uit om hem straks een mooie plek in mijn huis te geven. De eindzege in Tirreno-Adriatico behoort in het rijtje van mijn mooiste overwinningen.”

De slotrit van Tirreno-Adriatico eindigde in een massasprint, maar er werd wel de hele dag bijzonder hard gereden. Het was zelfs de snelste rit ooit in Tirreno-Adriatico. “Ik moet het weer zeggen: de jongens hebben nog maar eens schitterend werk geleverd om me uit de problemen te houden”, aldus Vingegaard. “Onderweg ging het razendsnel in achtervolging op de kopgroep, dus het was zaak om gefocust te blijven. Uiteindelijk werd het nog een zware dag, maar we konden de trui met verve verdedigen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2024 18:30
Inderdaad 1 van de allermooiste wielertrofeeen, die drietand. Samen met de beker van de Giro.

Verder kan ik de kassei van PR goed smaken, net als dat hoedje wat je krijgt in Baskenland.
10 maart 2024 20:28
Een echte boer die Jonas met drietand in de hand.
    10 maart 2024 20:40
    Meer een visser toch?
    10 maart 2024 20:50
    Een duivelse boer die zalm kweekt omdat z'n koeien zijn gehalveerd
10 maart 2024 21:50
Zijn PCS palmares begint zich op te vullen. Gek genoeg is hij begonnen met de allergrootste prijs in het wielrennen en zet daar nu de andere grote prijzen omheen
    10 maart 2024 22:13
    Helemaal eens! Als de Coppi Bartali op je palmares staat dan heb je inderdaad de dikste prijs! ;)
    11 maart 2024 06:09
    @Ezel, eens! Als zijn carrière voorbij is (hopelijk duurt dat nog lang), dan zullen we met open mond naar zijn erelijst kijken; een fenomeen!

Reacties zijn gesloten.