RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Zes tourskiërs vermist in Zwitserse Alpen

De route is onder meer bekend vanwege het spectaculaire zicht op de iconische Matterhorn. Beeld © Michiel de Vries

De Zwitserse reddingsdiensten zijn op zoek naar een groep van zes tourskiërs die sinds gisteren vermist worden in de Alpen. Ze vertrokken gisteren bij de bekende wintersportplaats Zermatt, vlakbij de iconische Matterhorn, op een meerdaagse skitour.

Er wordt gezocht op de route tussen Zermatt en Arolla. De zoekactie concentreert zich rond de bergtop Tête Blanche. De zoekactie verloopt moeizaam vanwege de slechte weersomstandigheden in het gebied. 

Een familie

Volgens lokale media gaat het om zes Zwitsers tussen de 21 en 58 jaar oud, onder wie vijf mensen van dezelfde familie. De reddingsdiensten kwamen in actie nadat gistermiddag een bezorgd familielid de politie had gebeld dat dat de groep niet in Arolla was gearriveerd. 

Moeder,
Lees ook:
Moeder, zoon en dochter komen om bij wandeling in Zwitserland

Niet veel later wist een van de zes vermisten zelf de hulpdiensten te alarmeren. Daaruit konden de reddingsteams opmaken dat ze groep waarschijnlijk vastzat bij de Tête Blanche, op 3500 meter hoogte. Rond die top is het tussen de 12 en 17 graden onder nul en werden vandaag windstoten gemeten tot honderd kilometer per uur. 

Gisteravond trok een ervaren reddingsteam te voet naar de bergtop. Zij moesten hun tocht afbreken vanwege het slechte weer. Door storm en lawinegevaar konden reddingshelikopters ook niet in de buurt komen.    

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update