Ctgb trekt toelating van vijftien middelen met glyfosaat in

Datum:
  • maandag 11 maart 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hiertoe behoren vijftien middelen met de werkzame stof glyfosaat.



    Ctgb trekt toelating van vijftien middelen met glyfosaat in

    Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de laatste vergadering besloten tot de toelating van twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast werd de toelating van 27 middelen ingetrokken, waarvan 15 producten met de werkzame stof glyfosaat. 

    Het insecticide Minecto One wordt toegelaten voor het bestrijden van insecten in de onbedekte teelt van pitvruchten, erwten zonder peul, wortelen en pruimen. Shoban is een suspensieconcentraat dat het Ctgb heeft toegelaten als fungicide met een gewasbehandeling in bloembollen en bloemknollen.

    De toelating van de schimmelbestrijder Teldor is uitgebreid met kleine toepassingen in de onbedekte teelt van sla en boon met peul. Herbicide Focus Plus heeft nu ook een toelating in mais. Daarnaast is de samenstelling van het middel Goltix SC gewijzigd.

    Ingetrokken middelen

    Het Ctgb heeft de toelating van maar liefst 27 middelen ingetrokken. Hiertoe behoren vijftien middelen met de werkzame stof glyfosaat. Details over de uiterste verkooptermijn en uiterste gebruiksdatum van oude voorraden zijn te vinden op de website van het Ctgb.

    De ingetrokken middelen betreffen Shiro, Safari, Duactive, Dual Gold, Efica 960EC, Camix, Apollo, Acaristop 500 SC, Roundup, Roundup PowerMax, Roundup Ultimate, Roundup Evolution, Roundup Extra, Roundup Tempor, Wopro Clomazone 3, Catamaran, Glyphogan Allround, Clinic N, Klaverblad-Glyfosaat, Amega Ace, Clinic Free, Clinic, Glyfall, Etna, Dimix 500 SC, Diprospero en Carpovirusine.




    1 reacties :

    Anoniem zei

    Bij bedrijven als bijv. Bayer snijdt het mes aan 2 kanten: aan de ene kant produceren ze landbouwgiffen die o.a kanker en dementie kunnen veroorzaken en aan de andere kant produceren ze weer de zogenaamde medicijnen die de gevolgen van de door hen veroorzaakte dodelijke ziektes moeten bestrijden. Beter kan niet voor die bedrijven, uiteraard met goed vinden van de corrupte politiek.

    Een reactie posten