<
>

Twente Vrouwen wint in slotfase van PSV, Ajax Vrouwen met veel moeite langs Utrecht

Twente Vrouwen heeft zondag drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de titel. Door de 3-1 overwinning op nummer drie PSV, blijft het gat met nummer twee Ajax zes punten.

Het was een rommelige maar boeiende eerste helft in Enschede. Het tempo lag hoog en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans was voor PSV. Na tien minuten werd de ploeg uit Eindhoven twee keer gevaarlijk uit een hoekschop, maar de Twente-defensie hield de bal met kunst- en vliegwerk uit het doel.

Na een half uur spelen kwam Twente op voorsprong. Na een fout in de opbouw van PSV profiteerde Ella Peddemors en schoof de bal beheerst binnen: 1-0. Kort daarna kreeg Twente een grote mogelijkheid na een fijne pass van Renate Janssen, maar Liz Rijsbergen schoot de bal recht op de keeper af.

Een kwartier na rust kwam PSV op gelijke hoogte. Na zwak uitverdedigen van Twente, nam Chimera Ripa over en omspeelde de Twente-verdediging. Haar schot kwam via-via terecht bij Joelle Smits, die de bal van dichtbij intikte: 1-1.

Tien minuten voor tijd kwam er toch nog een winnaar. Na een goede actie van Rijsbergen kwam invaller Elena Dhont vrij voor de keeper. De Twente-aanvaller rondde de bal beheerst af in de verre hoek en zorgde voor de bevrijdende 2-1 voor de ploeg uit Enschede. Dezelfde Dhont tekende in de absolute slotfase ook nog voor de 3-1, waardoor Twente het gat met nummer twee Ajax op zes punten houdt.

Ajax heeft moeite in Utrecht

De vrouwen van Ajax hebben de wedstrijd tegen Utrecht met moeite gewonnen. In De Galgenwaard werd het 0-2 door doelpunten van Nadine Noordam en Romée Leuchter. Door de zege komt Ajax nog maar op drie punten van koploper Twente, dat later vandaag in actie komt.

De eerste helft was geen groot succes voor de supporters in De Galgenwaard. Utrecht – dat het stadion speciaal beschikbaar had gesteld voor deze wedstrijd – hield niet alleen tegen, maar kwam er af en toe brutaal uit. Echt grote kansen kon de ploeg uit de Domstad niet creëren en omdat ook Ajax niet al te best voor de dag kwam, gingen de ploegen rusten bij een 0-0 stand.

Vlak na rust kwam Ajax op 1-0. Noordam kreeg een afgeslagen voorzet voor haar voeten en schoot de bal koeltjes achter Febe Copier.

Dat leek ook lang de enige treffer van de wedstrijd te worden, maar in blessuretijd pikte Leuchter ook nog haar goaltje mee. Het was alweer de vijftiende treffer van het seizoen voor de aanvalster.

Na de zege vorige week in de topper tegen Twente, wint Ajax dus opnieuw. De Amsterdammers kunnen met de benen omhoog toekijken hoe de Tukkers het gaan doen tegen PSV later vandaag (16:45 uur). Utrecht staat zevende.

Feyenoord boekt tweede zege op rij

Op Varkenoord heeft Feyenoord een overtuigende zege geboekt op de vrouwen van PEC Zwolle. In Rotterdam werd het maar liefst 3-0 voor de thuisploeg. De doelpunten kwamen op naam van Romeé van de Lavoir, Ella Van Kerkhoven en Esmee de Graaf.

Feyenoord dat als nummer negen van de ranglijst begon, was veel te sterk voor Zwolle. De ruststand was echter slechts 1-0 in het voordeel van Feyenoord. In de tweede helft ging het echter hard. Van Kerhoven maakte haar eerste doelpunten voor haar nieuwe club. De Belgische was verantwoordelijk voor de 2-0 en de 3-0. Het slotakkoord was voor De Graaf, zij keerde terug na een blessure en zette de 4-0 op het scorebord.

Feyenoord klimt na de zege naar de achtste plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie en staat nog maar vijf punten achter Utrecht. PEC heeft net als Utrecht 22 punten en staat zesde.