Seppe heeft een slangetje op zijn gezicht zit geplakt omdat hij niet meer goed kan eten. Praten lukt ook al niet meer zo goed.
Volledig scherm
PREMIUM
Seppe heeft een slangetje op zijn gezicht zit geplakt omdat hij niet meer goed kan eten. Praten lukt ook al niet meer zo goed. © Maartje Brockbernd

Als het leven van Seppe (7) ondraaglijk wordt, kan hij dankzij een nieuwe wet ‘menswaardig sterven’

Seppe is 7 jaar en vecht tegen een meedogenloze vijand: een dodelijke ziekte. Hoewel zijn dagen nu nog gevuld zijn met geluk, hangt er een donderwolk boven zijn leven. Een leven dat volgens de artsen nog maar hooguit een paar jaar zal duren. Zijn moeder Renee van Kessel is opgelucht dat voor kinderen die uitzichtloos en ondraaglijk lijden, actieve levensbeëindiging sinds kort een van de mogelijkheden is. ,,We moeten het onbespreekbare bespreekbaar maken.”

1 reactie

  • Dre Haas

    2 maanden geleden
    De wetten die we hebben zijn allemaal de neerslag van een kleine politieke elite (150 mensen) die hun eigen ideologie en religieuze opvattingen daar mee aan ons opdringen. Terwijl wetten mensen zouden moeten beschermen en behoeden voor onnodig onmenselijk lijden worden mensen juist tot lijden verplicht. Het is al triest genoeg dat onze naasten en medemensen ons door ziekte vroegtijdig moeten verlaten. Laat hen dus niet onnodig lijden, het is al verdrietig genoeg.