NOS Nieuws

Wekdienst 9/3: Verstappen op pole in GP Jeddah • Finale van Wie is de Mol?

Goedemorgen! Max Verstappen start de tweede race van het Formule 1-seizoen vanaf pole position in Jeddah en de finale van Wie is de mol? komt live vanuit het Vondelpark.

Eerst het weer: vandaag trekt eerst bewolking over ons land, later breekt de zon steeds vaker door. Het wordt zo'n 10 tot 16 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Max Verstappen start vanaf pole position in Jeddah voor de tweede race van het Formule 1-seizoen, de Grote Prijs van Saudi-Arabië. Drievoudig wereldkampioen Verstappen won vorige week de openingsrace in Bahrein.
  • De finale van het programma Wie is de Mol? wordt live uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Van de drie finalisten, Anna Gimbrère, Fons Hendriks en Rosario Mussendijk, onthult een zichzelf als de Mol.
  • In Utrecht kunnen Amerikanen stemmen in de Democratische voorverkiezingen voor het presidentschap. Eerder was er al een verkiezing in Amsterdam, zondag kan gestemd worden in Den Haag. Het is vrijwel zeker dat zittend president Joe Biden de Democratische kandidaat wordt.
  • In Inzell beginnen de schaatsers aan het WK allround. Bij de mannen wordt uitgekeken naar een duel tussen drievoudig wereldkampioen Patrick Roest en de Amerikaanse alleskunner Jordan Stolz. De mannen rijden de 500 en de 5000 meter, de vrouwen de 500 en de 3000 meter.
  • Wereldkampioen zwaargewicht kickboksen Rico Verhoeven treedt aan op de Glory Grand Prix in de Arnhemse Gelredome, een toernooi tussen acht zwaargewichten. Verhoevens eerste tegenstander is de Fransman Sofian Laïdouni.

Wat heb je gemist?

Panama heeft Artsen Zonder Grenzen opgedragen om geen zorg meer te verlenen aan migranten die trekken door de Darién Gap, een onherbergzame jungle op de grens tussen Colombia en Panama. Naar aanleiding daarvan zijn de activiteiten in het gebied opgeschort, schrijft de hulporganisatie op de eigen website.

"De Panamese autoriteiten beweren dat we momenteel geen samenwerkingsovereenkomst hebben met het ministerie van Volksgezondheid", zegt AZG. "Die proberen we al sinds oktober 2023 te verlengen, maar tevergeefs." Artsen Zonder Grenzen hoopt zo snel mogelijk weer hulp te kunnen verlenen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Ruim 9300 eigenaren van Babboe-bakfietsen hebben zich als gedupeerde gemeld bij de website bakfietsclaim.nl. Dat meldt advocatenkantoor Birkway, dat het meldpunt startte. Het kantoor deed dat nadat fietsproducent Babboe bijna 10.000 bakfietsen had teruggeroepen, omdat de veiligheid ervan niet gegarandeerd kan worden.

Ondertussen rijden veel ouders nog gewoon door op de als onveilig bestempelde bakfietsen.

Babboe-bakfietsen bezitters melden zich voor compensatie, maar rijden vaak tóch mee door

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl