Special one

Dit is de winnaar van Special Forces VIPS

2 maanden geleden / Aangepast: 2 maanden geleden / Beeld © Shotbysud
Dit is de winnaar van Special Forces VIPS

Special one

Dit is de winnaar van Special Forces VIPS

2 maanden geleden / Aangepast: 2 maanden geleden / Beeld © ShotbysudGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Zeven weken lang hebben we kunnen zien hoe twaalf bekende Nederlanders de strijd met zichzelf aangingen in 'Special Forces VIPS'. Tijdens de loodzware training zijn al acht kandidaten afgevallen. De overgebleven vier staan in de finale-aflevering.

"Het was de zwaarste week van m'n leven"

Demy de Zeeuw, Merlijn Kamerling, Ayoub Louihrani en Maria Tailor zijn de laatst overgebleven kandidaten. Maar helaas moet Maria al snel het programma verlaten. De staf heeft veel bewondering voor wat ze bereikt heeft, maar ziet dat ze inmiddels te zwak is om de finale te spelen. "Ik ben ook wel echt op, maar als het aan mij had gelegen had ik het nog gedaan." 

De laatste drie gaan een loodzware proef aan in de woestijn van Marokko. Het speelt zich af in het donker en slaap, of het gebrek daaraan, wordt een belangrijke factor. Een echte Special Forces operator moet natuurlijk te allen tijde klaar staan voor een gevecht. Het valt de staf op dat Merlijn niet het vechtersbloed in zich heeft dat nodig is voor de Special Forces. Hij moet daarom halverwege de finale de training verlaten. "Kut, vlak voor het einde toch naar huis gestuurd", zo laat hij zich ontvallen. Het avontuur was erg bijzonder voor Merlijn. "Dit was echt heel heftig, heel confronterend."

Dan moeten Demy en Ayoub met z'n tweeën door. Ze trekken verder de nachtelijke woestijn in. Voor boer Ayoub is het allemaal wel heel zwaar, zo laat hij blijken. Ook Demy heeft het lastig met zijn verzuurde armen, maar weet zich te herpakken. Ayoub moet helaas op de valreep z'n band inleveren. Hij heeft veel geleerd van het avontuur. "Ik moet eerst dingen beseffen voordat ik weet wat ik ermee ga doen, maar bij Special Forces heb je die tijd niet. Je moet het binnen tien minuten een plekje geven." En dat wil hij toepassen in z'n eigen leven na het programma. 

Dat betekent dat Demy als enige overblijft. Maar hij heeft de training nog niet helemaal doorstaan. Hij moet in zijn eentje door om de winst te pakken. De oud-voetballer volstaat de eindfase zonder kleerscheuren. Met het einde in zicht, breekt hij. Demy is als baby afgestaan door z'n ouders en komt bij een pleeggezin terecht. Daardoor voelt hij zich ongewenst en die emoties komen nu, na zijn loodzware training, los. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar gaan hem goed af. De staf ziet in Demy een echte Special Forces operator. "Je bent sterk, je bent scherp en je bent rustig." Demy is blij met de winst. "Het was de zwaarste week van m'n leven. Maar ik ben heel erg trots dat ik het doel behaald heb dat ik van tevoren heb gesteld." Alles in zijn lichaam doet pijn en is kapot. "Maar Demy is wel wie hij wil zijn", besluit hij. 

Special Forces VIPS zie je bij Videoland. 

London Loy viel net voor de finale af. In de video hieronder vertelt hij over z'n avontuur. 

RTL Boulevard
Special Forces VIPS