Brian Brobbey ontbreekt in opstelling Ajax, Van 't Schip wijst vervanger aan

10 maart 2024, 13:16   Bijgewerkt: 10 maart 2024, 14:13
Foto: © Imago

De opstelling van Ajax voor de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard is bekend. De Amsterdammers kunnen niet beschikken over Brian Brobbey. De wedstrijd tussen Ajax en Fortuna begint zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Brobbey werd in de aanloop naar de wedstrijd wel aan de aftrap verwacht, maar zit op de bank. Hij wordt voorin vervangen door Chuba Akpom. De keuze valt dus niet op Julian Rijkhoff, die vrijdag nog een helft voor Jong Ajax speelde. Rijkhoff zit wel op de bank. Volgens journalist Tim van Duijn van Voetbal International wordt Brobbey 'uit voorzorg' uit de basis gehouden.

Artikel gaat verder onder video

Devyne Rensch zit zondagmiddag zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit, na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen FC Utrecht (2-0 zege). John van 't Schip heeft Josip Sutalo aangewezen als zijn vervanger. Vorige week ontbrak de Kroaat nog vanwege een blessure.

Ook donderdag tegen Aston Villa deed Sutalo niet mee, want voor die wedstrijd was hij geschorst, nadat hij in de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt een rode kaart kreeg. Voor de rest zijn er geen verrassingen in het basiselftal bij Ajax. Steven Berghuis is nog niet fit, evenals Steven Bergwijn.

Bij Fortuna Sittard staat Kaj Sierhuis in de basis. De spits, die nota bene werd opgeleid in Amsterdam, scoorde vorige week in de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam nog drie keer.

Ajax staat momenteel op de vijfde plek in de Eredivisie. De club staat twee punten voor op Go Ahead Eagles, dat dit weekend verloor van PSV, en vier punten achter AZ Alkmaar. Fortuna staat tiende op de ranglijst en zal alle zeilen bij moeten zetten om nog aan de play-offs voor Europees voetbal te denken.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Mannsverk; Hlynsson, Akpom

Opstelling Fortuna Sittard: Verrips; Pinto, Guth, Siovas, Dijks; Özyakup, Oratmangoen, Duarte; Lonwijk, Sierhuis, Córdoba.

Ajax - Fortuna Sittard op tv: hoe laat en op welke zender?

Wat verwacht je van Ajax - Fortuna Sittard?

Laden...
2643 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom wordt deze voorzorg genomen - iemand bekend dat hij ergens last van heeft? Ik bedoel ben geen Ajaxied maar Brobbey is wel een lichtpuntje in de wedstrijden (of iig een sloopkogel).

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waarom speelde Ajax niet vrijdag of gisteravond. Zij spelen net als PSV ook nog Europees.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik weet niet of dit een grap is of niet, maar Ajax speelt donderdagavond (omdat EL/conference league op donderdag is). Dan speel je meestal op een zondag, zodat 'er genoeg tijd tussen zit' (even in het midden latende wat ik ervan vind). Vrijdag had een dag na een Europese wedstrijd geweest en dat is wel echt heel kort. En zondag tot donderdag is ook genoeg tijd.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt als een bus

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap.niet waarom. Brobbley buiten het team staat zo jong en nu al zo vaak gebaseerd dat is wel.kwalijk net zo goed als bergrijk en berghuis je heb dus niets aan ze

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met alle respect, zou deze quote nog een keer willen schrijven? Maar nu zo, dat iedereen begrijpt wat je bedoelt?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen