inflatie
Bitcoin

Amerikaanse schuld stijgt met $10 miljard per dag, $416 miljoen per uur en $115.740 per seconde

De staatsschuld van de Verenigde Staten groeit op een ongelooflijk tempo, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het ministerie van financiën. De zogenoemde “debt to the penny” database laat zien dat de nationale schuld stijgt met ongeveer 1 biljoen dollar per 100 dagen.

Dat levert een tempo op van 10 miljard dollar per dag, 416 miljoen dollar per uur en 6,94 miljoen dollar per uur en 115.000 dollar per seconde.

34,46 biljoen dollar aan schulden

De nieuwe data komt met een waarschuwing van Wharton professor Joao Gomes, die aan Fortune vertelt dat de schuldspiraal zelfs de presidentsrace kan beïnvloeden.

“Richting het einde van het decennium moeten we hiermee dealen. Het zou de volgende presidentiële administratie in de problemen kunnen brengen. Als zij met plannen komen voor grote belastingkortingen en fiscale steunpakketten, dan kunnen de markten op hol slaan.

De rentes kunnen omhoog schieten en we kunnen in 2025 in een crisis terechtkomen. Dat zou kunnen gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat we voor het einde van het decennium een gigantisch probleem hebben”, aldus Gomes.

In theorie kan dat weleens heel bullish zijn voor Bitcoin, omdat er een vlucht naar schaarste kan ontstaan. Steeds meer mensen begrijpen dat de Amerikaanse dollar hier weleens onder kan lijden en vluchten naar de schaarste van Bitcoin en andere assets.

Amerika in de problemen?

In 2023 besloot het gerenommeerde Moody’s om de kredietbeoordeling van Amerika van “stabiel” naar “negatief” aan te passen.

Die aanpassing deed het grotendeels vanwege de politieke patstelling in het Congress. “Moody’s is van mening dat de politieke polarisatie waarschijnlijk doorzet. Als gevolg daarvan zal het moeilijk zijn om politieke consensus te bereiken over een meerjarig plan om de begrotingstekorten te verkleinen door maatregelen die de omzetten van de overheid verhogen of korten op sociale zekerheden”, zo schrijft de kredietbeoordelaar.

Deze week kwam president Joe Biden met een plan om de schuld te verlagen met 3 biljoen dollar door de belastingen voor bedrijven en miljardairs te verhogen.

Het is echter de vraag in hoeverre dat op de lange termijn een oplossing is voor de Verenigde Staten. Feit is wel dat het schuldprobleem nu steeds meer wordt besproken en onder de aandacht komt.

Dat is in theorie bullish voor de Bitcoin koers.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC