Medewerkers van Tata Steel, fragment uit de documentaire Staal.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Tata Steel, fragment uit de documentaire Staal. © De Haaien

Blunder van werknemer in docu over Tata Steel? ‘Er komt rotzooi vrij, kijk effe of het op camera staat’

Is het een blunder, een slip of the tongue of een domme grap? Eén ding is zeker: in de tweede aflevering van een vierdelige documentaire over Tata Steel doet een medewerker iets oerstoms voor het oog van de camera. En dat fragment ligt inmiddels al bij het Openbaar Ministerie. De medewerker zelf baalt er van.

39 reacties

  • Kenneth van den Kieboom

    2 maanden geleden
    @dave de jong, ASML gaat nergens heen. Zijn volop aan het bouwen hier.
  • M.G. Bults

    2 maanden geleden
    Als een bedrijf afval uitstoot, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Als dat bedrijf zijn eigen rotzooi maar opruimt. Daar zit het probleem. Ze dumpen het maar ergens en de samenleving moet ervoor opdraaien. Dát klopt niet. Dat gaat ten koste van de Volksgezondheid en ons milieu. Vervuilende industrie houden we voorlopig. Daar verander je niets aan. Verantwoord ondernemen gaat niet ten koste van de maatschappij.
  • Marinus Burger

    2 maanden geleden
    Als Tata met een rapport komt, na de dreiging van omwonenden om een onafhankelijk onderzoek te doen, wat afwijkt van het eerdere rapport, dan moet je je wat afvragen. En als je denkt dat er geen stoffen neerslaan in de omgeving die geen effect hebben op de gezondheid, dat heb je onder een hele grote steen gelegen.
  • Dave de Jong

    2 maanden geleden
    Gelukkig hebben we Tata Steel en Chemours nog! Die gaan niet weg. Unilever, Shell, Boskalis, ASML allemaal wel. Houden geen bedrijven over maar wel de meest vervuilende! Gek dat je daar Groen Links niet over hoort…..maar ja die liggen liever op een rijksweg.
  • Rob Gorter

    2 maanden geleden
    We kunnen beter hier staal maken dan in China of Afrika. Als het daar gemaakt wordt hebben we helemaal geen invloed meer op de milieu impact
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    24

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?