Nieuws

Burgemeester grijpt in: carmeeting Enschede moet per direct stoppen

Massale politie-inzet bij carmeeting in Enschede
Massale politie-inzet bij carmeeting in Enschede © SPS Media / Dennis Bakker
Burgemeester Roelof Bleker heeft een bevel afgegeven vanwege de massale carmeeting aan de Binnenhaven in Enschede. Daar zijn zaterdagavond zo'n 200 autoliefhebbers bijeengekomen, op last van de burgemeester moesten zij het gebied direct verlaten.
Aanvankelijk zou de meeting op het meubelplein aan het Schuttersveld zijn, maar die locatie is vanaf zeven uur zaterdagavond versperd met hekwerk. Verkeersregelaars en politieagenten staan er om de aanrijdende carmeeters weg te sturen. Bestuurders van de getunede auto's kijken op en rijden door.
De gemeente is in haar missie geslaagd, zou je zeggen. Maar er is sprake van een waterbedeffect. De carmeeters sturen hun pronkstukken namelijk naar de Binnenhaven, die is immers niet afgezet.
Ruim 200 carmeeters zijn naar die uitwijklocatie gekomen. Daar driften ze, wat gepaard gaat met veel geluidsoverlast en rook. Volgens een getuige is de sfeer er gemoedelijk. Maar na enige tijd staat het er vol met politie. De burgemeester heeft het bevel gegeven dat iedereen moet vertrekken en niemand mag het gebied nog in. Mensen die de Binnenhaven verlaten, worden gecontroleerd.
Rookwolken door het driften bij de carmeeting
Rookwolken door het driften bij de carmeeting © SPS Media / Dennis Bakker

Overlast

Twee weken geleden was het ook al raak aan het Schuttersveld. Toen kwamen zo'n 350 autoliefhebbers samen op het meubelplein. Er was politie aanwezig, maar deze hoefde niet in te grijpen. De avond verliep gemoedelijk.
De carmeetings zijn al vaker onderwerp van discussie. Vooral vanwege de overlast die de omgeving ervaart door ronkende auto's en motoren. De autoliefhebbers bekijken elkaars pronkstuk en soms worden de scheurijzers ook getest. Wat gepaard gaat met geluidsoverlast en mogelijk met chaos door de massale toestroom.

Grolsch Veste

Afgelopen oktober maakte de politie een einde aan een carmeeting, toen bij de Grolsch Veste. Door de enorme toestroom ontstond er een flinke chaos in de omgeving. Op last van de burgemeester moest iedereen er per direct vertrekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.