NOS Voetbal

FC Twente verslaat Sparta na indrukwekkende stilte en indringend fluitconcert

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Sparta Rotterdam

FC Twente heeft zaterdag in eigen huis gewonnen van Sparta Rotterdam. De nummer drie van de eredivisie was veel beter dan Sparta, maar het verschil op het scorebord was klein: 2-1.

Door de overwinning blijft FC Twente stevig op de derde plaats en mag zelfs dromen van de Champions League. De achterstand op nummer twee Feyenoord is slechts drie punten.

De stand in de eredivisie

Het duel begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Kees Rijvers, die als coach aan de basis stond van de Twentse successen in de jaren zeventig. Daarop volgde een indringend fluitconcert aan het adres van linksback Gijs Smal, die waarschijnlijk volgend seizoen de overstap maakt naar Feyenoord.

Maar toen het duel eenmaal op gang was, manifesteerde FC Twente zich als de terechte nummer drie van Nederland. Al werd het op het einde toch nog spannend.

Het Nederlands voetbal staat stil bij het overlijden van Kees Rijvers

Na een gelijkopgaand begin leidde een bevlieging van Michel Vlap de 1-0 in: de Fries vond met een uitgekiende voorzet Daan Rots, die tegendraads raak kopte.

Uitblinker Olij

Voortreffelijk werk van Sparta-doelman Nick Olij zorgde ervoor dat het lang 1-0 bleef. Vooral zijn redding op een krul van Michal Sadílek mocht er zijn: al zwevend tikte hij de bal op de lat. In de rebound trof ook Joshua Brenet de lat.

Twente deelde ook na de rust de lakens uit. De 2-0 viel een kwartier voor tijd: invaller Anass Salah-Edine bediende Boadu met een fraaie no look-pass en die klopte de uitstekend keepende Nick Olij koeltjes. Trainer Joseph Oosting dook in de slotfase even naar binnen voor een sanitaire stop en miste zo nog bijna de 2-1 van Sparta.

  • ProShots
    Boadu viert zijn 2-0
  • ProShots
    Boadu viert zijn 2-0

Uit het niets schoot Pelle Clement de bal van buiten de zestien laag in de hoek. Daarna volgden nog wat spannende minuten, maar echt aanspraak op een punt maakte Sparta ook weer niet.

Dat vond ook Sparta-trainer Jeffrey Rijsdijk. "Ten opzichte van FC Twente zijn we een maatje te klein. Dat is ook geen schande, want zij staan derde en zijn in alle opzichten een veel grotere club."

'Boadu is écht een goede speler'

Twente-trainer Oosting zag tot zijn tevredenheid hoe winterhuurling Boadu weer beslissend was, als invaller wederom.

"Myron is écht een goede speler", verklaarde trainer Joseph Oosting met een twinkeling in zijn ogen. "Hij gaat echt nog wel een rol van betekenis spelen in de komende negen wedstrijden, waarin de prijzen verdeeld worden."

Boadu wordt steeds fitter, coach Oosting is voorzichtig: 'Hij is écht een goede speler'

Boadu zelf kan niet wachten. "Ik denk dat ik nu wel op het punt ben gekomen dat ik fitter ben dan toen ik kwam. Ricky (Van Wolfswinkel, red.) heeft het fantastisch gedaan, maar Ricky en ik kunnen ook samen spelen. Ik heb het gevoel dat ik kan starten, maar wanneer...dat moet je aan de trainer vragen."

"Voor ons is het zaak om dat rustig aan en met beleid op te bouwen", is het antwoord van Oosting. "Zodat hij waarde gaat hebben voor ons, zowel bij balverlies als in balbezit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl