NOS aangepakt om artikel over Ahmetcan Kaplan: ‘Een lachwekkend bericht, heel zielig’

9 maart 2024, 17:27   Bijgewerkt: 9 maart 2024, 20:52
Foto: © Imago

Een artikel van de NOS over Ahmetcan Kaplan is bijzonder slecht ontvangen op social media. Veel voetbalvolgers verwijten de publieke omroep de lyrische toon waarmee zaterdag wordt bericht over de Turkse centrumverdediger van Ajax.

Kaplan blonk afgelopen donderdag uit in het Conference League-duel van Ajax met Aston Villa (0-0), nadat hij vorig weekend ook al verdienstelijk speelde in de Eredivisie tegen FC Utrecht (2-0 overwinning). De 21-jarige stopper werd daarna overladen met complimenten en ook de NOS wijdt dit weekeinde een uitgebreid artikel over zijn ontwikkeling.

Artikel gaat verder onder video

De NOS pakt zaterdag op zijn website uit met een lyrisch artikel over Kaplan en heeft voor het stuk onder anderen journalist Mehmet Demircan van de Turkse sportkrant Fanatik geïnterviewd. ‘‘Tijger’ Kaplan brengt al na twee duels rust bij Ajax: ‘Stille jongen, keiharde verdediger’’ luidt de kop boven het artikel dat vol superlatieven staat.

Veel voetbalvolgers vinden de superlatieven van de NOS voor Kaplan echter overdreven, zo blijkt uit de vele reacties onder een bericht op X dat door de omroep werd geplaatst over het desbetreffende artikel. “Fijn om te zien dat fanboys op de nationale sportredacties weer wat kleur op de wangen krijgen”, schrijft iemand bijvoorbeeld cynisch. Een ander verzucht: “Twee wedstrijden… Twee… En hij is alweer de verlosser.” Andere reacties luiden: “Dit is wel heel zielig”, “wat gênant dit” en “wat een overdreven gedoe”. 

Vind jij de superlatieven voor Ahmetcan Kaplan overdreven?

Laden...
488 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

'We schakelen even over naar de experts op X'

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij is na mijn mening véél beter als dat er gedacht wordt!!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doet het goed, wordt alleen maar beter.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ach wat kan je anders verwachten van de Ajaxhaters ? Ik herinner me nog dat in het begin van dit seizoen een spits met superlatieven werd overladen en dat hij effe door topclubs in de hele wereld met tientallen miljoenen werd begeerd, overdreven hysterie ten top. En waar staat die spits nu ? In elk geval ben ik eerder positiever over een verbeterd Ajax en al in het komend seizoen. Het vreemde is is dat als je Ajaxhater bent, waarom volg je dan elke beweging van de door jou zo gehate club en steeds reacties er tegen aan schrijft. Zou er toch onder hen stiekem een 'onderdrukte onrust" zijn dat Ajax weer aan de top gaat meedoen ? Ik denk het wel.

FriesR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wel lachen dat het bijna allemaal kakk..lakk.. zijn die reageren. Dan kan je nagaan hoeveel die met Ajax bezig zijn ipv hun eigen club. Laten ze nu maar eerst op hun eigen club letten en een keer een Europees seizoen doormaken zonder boetes door zogenaamde"fans "die iedere keer voor duizenden euros aan boetes zorgen.

SjackBlack
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ophef enkel van Calimero's uit Rotterdam die zich weer tekort gedaan voelen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iemand die zo lang geblesseerd is geweest mag best een veer in zijn reet hebben. Negatieve reactie komt meestal voort uit jaloezie en heeft vaak maar één sterretje op het shirt!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen