Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Wie maakt het jubileumfeest van de club van Bert compleet? ‘Heeft u nog wat slingers en vlaggen?’

Lezers helpen lezersDe club van Bert viert het 80-jarige jubileum maar komt nog heel wat vlaggen en slingers tekort. Naast de zoekertjes in Lezers helpen lezers wordt ook van alles aangeboden, waaronder een prima slaapbank. Manja heeft al succes gehad met haar oproepje. Zoals altijd in deze rubriek helpen lezers elkaar waar het maar kan.

  1. Lezers over gebruik van drinkwater: ‘Zolang er waterslurpende datacenters zijn zal het wel meevallen’
    De Kwestie

    Lezers over gebruik van drinkwater: ‘Zolang er waterslur­pen­de datacen­ters zijn zal het wel meevallen’

    Drinkwaterbedrijf Vitens vreest dat nieuwe woningen niet direct op het drinkwaternet kunnen worden aangesloten. Nu al worden bedrijven soms geweigerd. Wij vroegen onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie: hoe ga jij om met water? Ben je bewust zuinig? Of was je elk weekend de auto uitgebreid? En wat doe je komend weekend, wanneer warm weer wordt verwacht? Laat je het bad in de tuin lekker vollopen? Hier een selectie van de reacties.
  2. Lezers over helm voor e-bikes en fatbikes: ‘Maak het verplicht en over tien jaar weten we niet beter’
    de kwestie

    Lezers over helm voor e-bikes en fatbikes: ‘Maak het verplicht en over tien jaar weten we niet beter’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: er moet een helmplicht komen voor de e-bike en voor de fatbike. Op de Nederlandse wegen zijn vorig jaar 684 mensen om het leven gekomen door een verkeersongeval, meldde het CBS woensdag. Dat zijn er 61 minder dan het jaar ervoor. Vooral oudere fietsers, die vaak een e-bike gebruiken, lopen risico om te overlijden bij een ongeval.