Rentree in Ajax 1 aanstaande: 'Achteraf fijn om fysiek en mentaal rust te hebben'

Rentree in Ajax 1 aanstaande: 'Achteraf fijn om fysiek en mentaal rust te hebben'

9 maart - 11:07
7

Mika Godts is op de weg terug bij Ajax. De achttienjarige aanvaller zat een tijd in de lappenmand, vrijdagavond deed hij in de tweede helft mee tegen NAC Breda (0-1). Godts hoopt snel weer negentig minuten te kunnen spelen.

"Ik voel me goed, heb nu ook geen pijn. Het is nu echt toewerken naar weer negentig minuten maken", laat de Belg na de nederlaag tegen NAC optekenen door Voetbal International. Door een hamstringblessure stond Godts drie maanden aan de kant. "Het was eerst wel flink balen, irritant om op zo'n moment geblesseerd te raken. Maar uiteindelijk heeft het me ook wel goed gedaan om even rust te hebben, om alles op te pakken buiten het veld en sterker terug te komen, dat is me denk ik wel gelukt."

Godts legt uit waarom de rust hem goed heeft gedaan. "Achteraf was het best fijn om fysiek en mentaal even wat rust te hebben", stelt hij. "Ik heb allerlei dingen, ook buiten het veld, goed kunnen oppakken. Ik heb met de staf goed kunnen werken aan details, over voeding, beelden bekijken, van alles. En natuurlijk heb ik ook drie maanden echt aan mijn lichaam kunnen werken, dat doet me goed. Na een blessure ben je eigenlijk gewoon sterker. Dat wil ik nu laten zien."