Rondom Ajax: Ajax O14 wint Algarve Elite Cup

door Robin Ridder 563

Rondom Ajax: Ajax O14 wint Algarve Elite Cup

door Robin Ridder 563

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Ajax O14 wint Algarve Elite Cup

Ajax O14 heeft de Algarve Elite Cup gewonnen. Het toernooi bestond onder andere uit ploegen als Paris Saint-Germain, Sporting Lissabon, Brighton & Hove Albion en Nordsjælland. In de finale werd er gewonnen van Benfica. Cino Cloos werd verkozen tot beste doelman van het toernooi. Eerder dit seizoen maakte Ajax O15 ook indruk op het toernooi in Portugal.

Martha door bondscoach Advocaat opgenomen in selectie Curaçao

Ar'Jany Martha is door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de selectie van het nationale voetbalelftal van Curaçao, zo is te zien op Instagram. De 20-jarige verdediger van Ajax maakt geregeld minuten in de Amsterdamse hoofdmacht en is tevens een vaste kracht voor Jong Ajax. Reden genoeg voor Advocaat om de jonge verdediger op te nemen in zijn selectie. Naast Martha is er ook een plekje voor oud-Ajacied Vurnon Anita in de selectie.

Sosa stapt over van zaakwaarnemer en wordt nu geadviseerd door SEG Football

Borna Sosa heeft een nieuwe zaakwaarnemer gevonden. De Kroatische linksback laat zich vanaf nu adviseren door SEG Football, zo brengt het bureau zelf naar buiten. Rondom zijn transfer van VfB Stuttgart naar Ajax stapte Sosa ook al over van zaakwaarnemer. Toen ruilde hij CAA Stellar in voor Arthur Beck. Er loopt een onderzoek naar die overstap, omdat Beck aandelen zou hebben in het privébedrijf van voormalig Ajax' directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Hato genomineerd voor titel Speler van de Week

Jorrel Hato is door de UEFA genomineerd voor de titel Speler van de Week in de Conference League. De jonge verdediger heeft concurrentie van Eran Zahavi, Jonathan David en Bruno Petković. Hato speelde donderdagavond een uitstekende wedstrijd tegen Aston Villa. Met de net achttien jaar oude verdediger bleef de Amsterdamse achterhoede overeind. Een knappe prestatie aangezien alleen topploegen Manchester City, Arsenal en Liverpool vaker scoorden in de Premier League dan Aston Villa.

Slechts één keer eerder kreeg Ajax vier rode kaarten in een Europese campagne

De rode kaart die Tristan Gooijer donderdagavond ontving tegen Aston Villa is alweer de vierde rode kaart dit Europese seizoen. Silvano Vos, Steven Berghuis en Josip Šutalo ontvingen eerder dit seizoen al een rode kaart in Europees verband. Slechts één keer eerder kwam het voor dat Ajax vier rode kaarten kreeg in een Europese campagne. In het seizoen 2016/17 werden er ook vier Ajacieden van het veld gestuurd. Het ging om Hakim Ziyech, Kenny Tete, Joël Veltman en Nick Viergever. John van 't Schip baalde van de onnodige rode kaart. 'Dat is weer een leermoment.'

Ajax O17 loot tegen Hercules O17 in het bekertoernooi

Ajax O17 is in het bekertoernooi gekoppeld aan Hercules O17. Het jeugdteam van Ajax gaat op zaterdag 30 maart op bezoek bij Hercules. De loting kan pikant genoemd worden, aangezien het eerste elftal van USV Hercules Ajax wist uit te schakelen in de TOTO KNVB Beker. Ajax O17 kan dus revanche nemen voor het eerste elftal van de club.

Supportersgroepen Ajax vragen om sjaal mee te nemen naar Johan Cruijff ArenA

Supportersgroepen van Ajax, waaronder de F-Side en AFCA Supportersclub, vragen de supporters die donderdagavond naar de Johan Cruijff ArenA komen hun sjaal mee te nemen. 'Europese thuiswedstrijden staan vrijwel altijd garant voor een goede sfeer. Laten we daar ook voor zorgen met z'n allen', schrijft de F-Side. 'Volle support vanaf minuut één en vergeet je sjaal niet', schrijft de AFCA Supportersclub.

Ajax kan rekenen op vol uitvak op Villa Park

Ajax kan op bezoek bij Aston Villa rekenen op een vol uitvak. Alle kaarten voor het uitvak voor de wedstrijd van volgende week in Birmingham zijn namelijk uitverkocht, zo meldt Ajax Fancare. Het zou gaan om 2109 kaarten die verkocht zijn. Ajax speelt donderdagavond eerst thuis tegen Aston Villa. De Amsterdammers moeten een goed resultaat neerzetten, wil de return van volgende week nog van betekenis zijn.

Beelden van trainende Berghuis en Bergwijn

Ajax toont op hun socials beelden van een trainende Steven Berghuis en Steven Bergwijn. De buitenspelers van Ajax kampen allebei met een blessure, maar staan woensdag dus wel op het trainingsveld. Beide spelers lijken de wedstrijd van donderdag tegen Aston Villa niet te halen, dat meldde John van 't Schip op de persconferentie van woensdag.

Nederlandse wetgeving zorgt voor wijziging van shirtsponsor bij Aston Villa

Aston Villa speelt donderdagavond met een andere shirtsponsor. Inmiddels siert BK8 de shirts van Aston Villa, maar door de Nederlandse wetgeving mag het online casino tegen Ajax niet zichtbaar zijn. Daarom speelt de ploeg uit Birmingham donderdag met Acorns op het shirt. De naam van het kinderhospice stond ook in de seizoenen 2008/09 en 2009/10 op het shirt van Aston Villa, dat als eerste Premier League-club zijn shirtsponsoring doneerde aan een goed doel.

Minuut stilte voor oud-bondscoach Rijvers in betaald voetbal

Komend weekend wordt voor aanvang van alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan oud-bondscoach Kees Rijvers, dat heeft de KNVB dinsdagavond laten weten. Rijvers overleed afgelopen maandag op 97-jarige leeftijd. Tussen 1981 en 1984 was hij bondscoach van het Nederlands elftal. Vorig jaar werd Rijvers benoemd tot bondsridder van de KNVB. Ajax speelt komende zondag thuis tegen Fortuna Sittard.

Van 't Schip plaatst cryptisch bericht op Instagram

John van 't Schip heeft op dinsdagochtend een bijzonder bericht geplaatst op zijn Instagram-pagina. De caption onder de foto is als volgt: ' Niets is wat het lijkt. Eén van de grootste uitdagingen in het leven is het doorbreken van patronen. Met opgeheven hoofd durven een ander pad te kiezen ❌❌❌.' De trainer van Ajax kwam afgelopen week veel in het nieuws vanwege de vele vrije dagen die de selectie had gekregen. Op eigen initiatief besloten een aantal spelers om toch te gaan trainen. Hugo Borst vermoedde van het weekend dat het niet goed zou gaan met Van 't Schip. Een combinatie van zijn privésituatie - het overlijden van zijn vrouw in oktober - en de mindere periode bij Ajax zouden hiervan de oorzaak zijn. In de persconferentie na afloop van Ajax - FC Utrecht liet de oefenmeester weten dat het goed met hem gaat, in hoeverre dat kan. Hij lijkt nu met zijn post op Instagram meer opheldering te willen geven.

Jorgji fluit Ajax - Aston Villa 

Enea Jorgji zal aankomende donderdag de scheidsrechter van dienst zijn tijdens de heenwedstrijd van Ajax tegen Aston Villa. De arbiter uit Albanië was dit seizoen vijf keer eerder de leidsman tijdens een Europese wedstrijd. Hij floot één Champions League-wedstrijd, drie in de Europa League, waarvan één kwalificatiewedstrijd, en laatst ook nog een duel in de tussenronde van de Conference League. Donderdag om 18.45 uur zal hij fluiten voor de aftrap in de Johan Cruijff ArenA.

Weerden twee maanden aan de kant

De Ajax Vrouwen moeten het de komende twee maanden doen zonder Ashleigh Weerden. De aanvalster liep in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-9) een knieblessure op. De 24-jarige Weerden is inmiddels geopereerd en zal zodoende uitgeschakeld zijn voor minimaal twee maanden.

Uitverkocht huis tegen Aston Villa

Ajax kan donderdagavond rekening houden met massale steun. In de eerste kwartfinale van de Conference League neemt Ajax het tegen Aston Villa op in een uitverkochte Johan Cruijf ArenA. Ajax ontvangt de Engelsen op donderdag 7 februari om 18.45 uur. Aston Villa wordt gezien als een van de favorieten om het toernooi te winnen. Ajax kan zich daarom opmaken voor een zware wedstrijd tegen de ploeg uit Birmingham.

Van de Graaf scheidsrechter tijdens Ajax - Fortuna Sittard

Edwin van de Graaf heeft zondag de leiding over het duel Ajax - Fortuna Sittard. De arbiter floot dit seizoen tien wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland, maar heeft nog geen wedstrijd van Ajax gefloten. Ajax speelt zondag om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg uit Limburg staat op de elfde plek en heeft de afgelopen vijf wedstrijden twee keer gewonnen, twee keer verloren en een keer gelijkgespeeld.

Rensch krijgt schorsing van drie wedstrijden

Ajax heeft de schorsing van Devyne Rensch geaccepteerd. De KNVB heeft Rensch gestraft met drie wedstrijden schorsing, waarvan een wedstrijd voorwaardelijk. Ajax zal dus in ieder geval de komende twee wedstrijden geen beroep kunnen doen op de 21-jarige verdediger. De Ajacied kreeg in de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht een directe rode kaart na een stevige tackle op Sam Lammers.

Conceição overlegt goede statistieken bij FC Porto

Francisco Conceição overlegt goede statistieken bij zijn huidige club FC Porto. De Portugees, die dit seizoen aan de Portugese topclub is verhuurd, kan de laatste tijd steevast rekenen op een basisplaats en dat is niet zonder reden. In onderstaand overzicht van X-account DataMB wordt Conceição vergeleken met andere buitenspelers uit de Portugese competitie. Op meerdere fronten staat de verhuurde Ajacied bovenaan. De kans dat Conceição nog voor Ajax zal spelen, lijkt niet groot. FC Porto heeft een optie tot koop op de aanvaller en het lijkt erop dat men die gaat lichten.

Voormalig Ajax-trainer Steijn maandagavond te gast bij Rondo

Voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn is maandagavond te gast bij Ziggo Sport-programma Rondo. Dat meldt Ziggo Sport via de officiële kanalen. Steijn begon het seizoen als trainer van Ajax, maar vertrok eind oktober in goed overleg bij de Amsterdamse club. De oefenmeester deed eerder al zijn zegje in De Telegraaf en in tv-programma Casa di Beau. Rondo begint maandagavond om 20.30 uur.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.