112-NIEUWS

Dezelfde auto opnieuw in brand gestoken | Voetganger gewond na aanrijding door auto

De auto aan de Lavendelstraat is vrijdagavond volledig uitgebrand.
De auto aan de Lavendelstraat is vrijdagavond volledig uitgebrand. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van vrijdag 8 maart.

Dezelfde auto opnieuw in brand gestoken

In de Lavendelstraat in Vlaardingen is vrijdagavond rond 22:00 uur een auto uitgebrand. Deze auto was in de nacht van donderdag op vrijdag ook al doelwit van brandstichting (zie onderaan dit 112-liveblog). De schade bleef toen beperkt tot de binnenkant van de auto.
De brandweer heeft de brand geblust, maar de auto is nu volledig uitgebrand. De auto stond nog op dezelfde plek als donderdagavond. De politie doet onderzoek.

Voetganger gewond na aanrijding door auto

Een voetganger is vrijdagavond gewond geraakt na een harde botsing met een auto. Dat gebeurde rond 21:30 uur op de kruising van de Westblaak met de Karel Doormanstraat in Rotterdam.
Het slachtoffer is ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Mogelijk gaat het om een voorrangsfout.
De voetganger wordt op de stoep aan de Karel Doormanstraat behandeld door het ambulancepersoneel.
De voetganger wordt op de stoep aan de Karel Doormanstraat behandeld door het ambulancepersoneel. © AS Media

Politie beëindigt grote scooterbijeenkomst

De politie heeft vrijdagavond in Numansdorp een grote scooterbijeenkomst beëindigd. Tientallen mensen op scooters hadden zich verzameld op de parkeerplaats van de Karwei aan de Voltastraat. Omdat ze overlast veroorzaakten door te racen, werd de politie ingeschakeld.
Met politieauto’s werd de straat geblokkeerd. Alle aanwezige personen zijn gecontroleerd en daarna weggestuurd door de politie. Het is niet bekend of er bekeuringen zijn uitgedeeld.
Alle mensen bij de scooterbijeenkomst zijn gecontroleerd door de politie.
Alle mensen bij de scooterbijeenkomst zijn gecontroleerd door de politie. © AS Media

12-jarige jongen met alarmpistool aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag een 12-jarige jongen aangehouden in Schiedam vanwege verboden wapenbezit. De jongen had een alarmpistool bij zich. Daarmee kunnen geen kogels worden afgevuurd, maar er is wel een vergunning voor nodig.
Het wapen is in beslag genomen. De politie schrijft op Instagram dat de verdachte zich morgen mag verantwoorden.

Vlammen uit het dak van crematorium

Bij het crematorium op begraafplaats Essenhof in Dordrecht sloegen vrijdagavond rond 19:00 uur de vlammen uit het dak. De brandweer was gealarmeerd omdat er rook uit het pand kwam en trok uit met zeven voertuigen.
Later bleek dat de vlammen en de rook werden veroorzaakt door een technisch mankement van de oven, waar op dat moment een crematie bezig was. De verbranding verliep niet zoals normaal via de filters, maar ging rechtsreeks naar buiten. Er zou geen sprake zijn van ongecontroleerd vuur. De brandweer is gestopt met blussen en heeft de oven gekoeld met water.
Vlammen slaan uit het dak van het crematorium in Dordrecht.
Vlammen slaan uit het dak van het crematorium in Dordrecht. © ZHZ Actueel

Eenden en goud gevonden bij grote verkeerscontrole

Aan de Banneweg in Gorinchem zijn donderdag meer dan tweehonderd voertuigen gecontroleerd door de politie in samenwerking met de Belastingdienst, Douane en RDW. In een voertuig werd voor ruim 11 duizend euro aan gouden sieraden gevonden.
In een andere auto werden drie levende eenden in een verhuisdoos aangetroffen. De automobilist vertelde dat hij ze bij een boer gekocht had, maar hij bleek niet te voldoen aan de regels voor handel in vogels. De eenden zijn opgehaald door de dierenambulance.
De Belastingdienst haalde tijdens de controle ruim 141 duizend euro aan openstaande belastingschulden op. Ze namen 10 voertuigen in beslag en op 14 voertuigen, die wel mochten doorrijden, werd beslag gelegd.
De politie doet onderzoek naar het goud dat gevonden werd in een voertuig.
De politie doet onderzoek naar het goud dat gevonden werd in een voertuig. © Politie

Man aangehouden voor schietpartij in Dordrecht

De politie heeft een 30-jarige man uit Almere aangehouden voor een schietpartij in Dordrecht op 2 februari. Bij de schietpartij in de Breitnerstraat in Dordrecht raakte een 19-jarige man gewond aan zijn been. De twee mannen zouden ruzie hebben gekregen, waarna een geweer werd getrokken en een van de twee werd beschoten.
De recherche kwam de 30-jarige man op het spoor na onderzoek en heeft hem op 22 februari in Bunnik aangehouden. De man is donderdagmiddag voor de raadkamer verschenen. Hij blijft nog minstens 90 dagen vastzitten.

Twee jongens opgepakt met 3 revolvers

De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens (16 en 18) aangehouden op de Abraham Kuyperweg in Dordrecht op verdenking van vuurwapenhandel. De 16-jarige jongen had bij zijn aanhouding op straat drie revolvers bij zich.
De politie loste een waarschuwingsschot toen de jongen niet luisterde naar de instructies van agenten. De politie kwam de twee op het spoor in een lopend onderzoek. De politie houdt er rekening mee dat er sprake kan zijn van criminele uitbuiting waarbij jonge, kwetsbare jongens ingehuurd worden door criminelen.

Student krijgt taakstraf voor vechtpartij op school

Een 21-jarige man uit Spijkenisse heeft 120 uur taakstraf gekregen voor de klappen die hij uitdeelde tijdens een vechtpartij op het Scheepvaart en Transportcollege in Rotterdam. In september 2022 liep een al langer sluimerende ruzie tussen hem en een medestudent uit de hand in de aula van de school.
De man uit Spijkenisse filmde de medestudent, die daar niet van gediend was. De medestudent pakte daarop de telefoon af en gooide hem weg. Ook duwde hij de 21-jarige Spijkenisser tegen de muur. Twee vrienden van de 21-jarige man kwamen er vervolgens bij en samen sloegen ze de medestudent in elkaar.
Het slachtoffer kwam er vanaf met een blauw oog en een zere knie. De andere twee jongemannen die bij de vechtpartij betrokken waren moeten nog voor de rechter verschijnen.

Driehonderd mensen opgepakt dankzij anonieme tips

De politie heeft in onze regio in het afgelopen jaar bijna driehonderd verdachten opgepakt dankzij tips van Meld Misdaad Anoniem. Er kwamen bijna 1900 tips binnen, een stijging van ruim tien procent ten opzichte van het jaar ervoor.
Meer dan de helft van de tips was drugsgerelateerd. De rest van de tips ging vooral over geweldsdelicten, mensen die gezocht worden door de politie, diefstal en verkeersovertredingen. Het hoogste aantal kwam in de jaren 2020 en 2021 binnen, toen de mensen thuis zaten in de coronaperiode.

Brandstichting in auto, brandweer gooit ruit in

Op de Lavendelstraat in Vlaardingen heeft in een auto in de nacht van donderdag op vrijdag brand gewoed. Bij aankomst zag de brandweer rook uit het voertuig komen. Ook was een klein rijraampje bij de linker achterdeur kapot. De politie zegt dat het gaat om brandstichting. De brandweer heeft toen een grote zijruit ernaast ingeslagen om de brand te kunnen blussen.
Van binnen is het voertuig beschadigd, maar het is de brandweer gelukt om erger te voorkomen. Naast de auto stonden geen andere auto's geparkeerd.
Of er sprake is van brandstichting, is nog onduidelijk.
Auto na brand Vlaardingen
Auto na brand Vlaardingen © MediaTV

Mislukte brandstichting bij restaurant, Rotterdammer (16) opgepakt

Bij een restaurant op de Beijerlandselaan in Rotterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag een poging tot brandstichting geweest. De verdachte is gespot op een toezichtcamera. Korte tijd later heeft de politie heeft een 16-jarige jongen uit Rotterdam opgepakt.
Rond kwart voor drie klonk er een harde knal: iemand probeerde de ruit in te gooien om zo brand te kunnen stichten in het pand. Toen dat niet lukte, heeft de verdachte besloten het aan de buitenkant te proberen. De brand buiten haalde niet veel uit, wel is er veel schade aan ruit waar geprobeerd is om de ruit in te gooien. Er zit een grote barst in het raam en er ligt glas op straat.
Het is niet de eerste keer dat het pand doelwit is. Al eerder vond er een explosie plaats bij het restaurant, waarbij de glazenplaten die boven meerdere zaken hingen naar beneden zijn gekomen. Een bovenbuurman meldt dat toen een handgranaat tot ontploffing was gekomen, maar dat kan de politie niet bevestigen.
Het onderzoek van de politie loopt nog.
Explosie bij restaurant
Explosie bij restaurant © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl