Mensen zonder dak boven hun hoofd kunnen tijdelijk terecht in de winteropvang van het Leger des Heils in Almere.
Volledig scherm
Mensen zonder dak boven hun hoofd kunnen tijdelijk terecht in de winteropvang van het Leger des Heils in Almere. © Joris van Gennip

Sinds de val van het kabinet is nog niks gedaan aan de migratie

commentaarHet is straks een jaar geleden dat het kabinet viel op het onderwerp migratie. Maar waar Den Haag vooral bezig was met de toestroom van asielzoekers, staan de deuren voor arbeidsmigranten nog altijd wijd open. De trage formatie doet vrezen dat dat nog wel even zo blijft, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

44 reacties

  • Mano Bakker

    1 maand geleden
    Nieuw wetvoorstel (van mij, de burger c.q. belastingbetaler) Geen nieuw kabinet na 3 maanden, dan volgen er automatisch nieuwe verkiezingen.
  • Marianne van de Berg

    2 maanden geleden
    Veel reacties zijn weer zooo voorspelbaar... Asielzoekers maken maar 10,6 procent van de instroom uit, het overgrote deel bestaat uit arbeidsmigranten die werken in de kassen, slachthuizen, distributiecentra e.d. en worden uitgebuit door malafide uitzendbureaus (Rapport Roemer).En dan buitenlandse studenten, nodig? Nee. Kenniswerkers en dus expats hebben we wel nodig. Lees je in voor te blaten. Marianne
  • FJ J Bartling

    2 maanden geleden
    We worden in Nederland OVERSPOELD door migranten, en dan ook nog uit de verkeerde werelddelen !
  • Kees Noorlander

    2 maanden geleden
    Aanpakken die voordelen voor expats. Dan breidt ASML maar elders uit. Voordeel is dat Eindhoven en omgeving leefbaarder wordt, minder woningnood.
  • bas vossen

    2 maanden geleden
    Iedereen kent wel bedrijven die gekozen hebben voor goedkope arbeid, en die de mensen na ontslag zomaar de straat op stuurden. Het bedrijfsleven is jarenlang verwend door de VVD, en helaas zijn de meeste ondernemers zo 'slim' (of asociaal?) om hun winsten in trust funds onder te brengen, waardoor ze buiten zicht van de belasting blijven. Hoog tijd dat we al dit soort misdragingen aan de grote klok hangen. Die CEO's wonen trouwens ver weg van de wijken waar de immigranten wonen.