Je kunt straks meteen de goede kant op lopen met Google Maps

Je kunt straks meteen de goede kant op lopen met Google Maps

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De oriëntatie van je telefoon is soms even zoeken, maar dat is binnenkort verleden tijd. Android-toestellen (en dus ook Google Maps) krijgen een verbeterde oriëntatie, waardoor sneller duidelijk wordt waar je staat en naar welke richting je toestel wijst.

Google Maps

Je wandelt een station uit, je doet Google Maps aan voor het laatste stukje lopen en dan komt het: zoeken welke richting je precies op moet lopen. Als je eenmaal onderweg bent, dan gaat het prima, maar dat eerste weglopen is vaak gokken: je telefoon laat namelijk niet altijd de goede richting zien.

Google heeft een API uitgebracht waarmee ontwikkelaars de ‘Fused Orientation’ aan hun apps kunnen toevoegen. Het schrijft: “De oriëntatie, of houding, van een apparaat wordt gebruikt als invoersignaal voor veel use cases: virtuele of augmented reality, gebarenherkenning, of kompas en navigatie - elke keer dat een app de oriëntatie van een apparaat ten opzichte van de omgeving nodig heeft. We hebben van ontwikkelaars gehoord dat oriëntatie een uitdaging is om goed te krijgen, met veel klachten van gebruikers als de oriëntatie niet correct is. Een kaarten-app moet de juiste richting laten zien als een gebruiker naar een spannend restaurant in een vreemde stad navigeert!”

Gerelateerde artikelen

Gyroscoop, accelerometer en magnetometer

De API zorgt ervoor dat er meer consistent gedrag wordt vertoond in oriëntatie en dat doet het door de data van de gyroscoop, accelerometer en magnetometer te combineren. Er wordt ook gekeken naar drift van de gyroscoop terwijl je beweegt. Ook sensoren die op verschillende klokken draaien worden beter gesynchroniseerd. Meer technische details staan in de blog van Google. Het belangrijkste is dat je straks hopelijk merkt dat je als je begint te lopen meteen de goede kant op gaat, zonder dat je eerst een studie hoeft te maken van de omgeving.

Heb jij daar wel eens last van, een minder goede oriëntatie in bijvoorbeeld Google Maps? Hoe ga jij daarmee om? Deel het nu in de reacties.

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele were ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk