Geen gevangenisstraf voor Marokkaan die Duitse tiener doodslaat

2

De migranten kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, wat betekent dat hij donderdag de rechtbank verliet, ondanks het feit dat hij vorig jaar een tegenstander doodgeslagen had tijdens een voetbaltoernooi onder de 17 jaar in Duitsland.

Een 17-jarige Marokkaanse voetballer die vorig jaar tijdens een voetbaltoernooi een Duitse tiener doodsloeg, heeft weten te voorkomen dat hij naar de gevangenis wordt gestuurd, schrijft T Brooke.

De dader was een medewerker van het prestatieprogramma van de Franse voetbalclub FC Metz toen zijn ploeg deelnam aan de Duitsland Cup, een internationaal toernooi onder de 17 jaar dat afgelopen voorjaar in Frankfurt werd gehouden.

Op 28 mei volgde een vechtpartij tijdens een van de wedstrijden, waarbij de Marokkaan zijn jonge Duitse tegenstander, Paul P., tegen de grond sloeg. Hulpverleners werden ter plaatse gestuurd toen het slachtoffer niet bij bewustzijn kwam en hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht nadat hij in coma was geraakt.

“De 15-jarige overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn ernstige hersenletsel”, bevestigde de officier van justitie enkele dagen later.

Het voetbalteam van het slachtoffer omschreef Paul als “een buitengewoon jong persoon” die “de geest van BFC met elke vezel van zijn hart en ziel belichaamde.”

De Marokkaanse dader werd beschuldigd van “lichamelijk letsel met de dood tot gevolg” en zat negen maanden in voorlopige hechtenis in een jeugdinrichting in Duitsland, in afwachting van een proces dat vanwege zijn leeftijd achter gesloten deuren werd gehouden.

Advertisement

Donderdag heeft een rechtbank in Frankfurt een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar opgelegd, wat betekent dat hij onmiddellijk zal worden vrijgelaten.

De aanklager had een onmiddellijke gevangenisstraf van twee jaar en drie maanden geëist voor de aanval die resulteerde in de dood van de Duitse tiener.

“Hij is nu vrij en kan naar elk land gaan waar hij wil, maar hij moet de rechtbank in Frankfurt elke maand informeren over wat hij doet”, vertelde rechtbankwoordvoerder Daniel Trosch aan AFP. “Hij gaf de feiten toe en zei dat hij er spijt van had”, voegde hij eraan toe.

Geweld tijdens voetbalwedstrijden in Duitsland komt de laatste jaren regelmatig voor.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


VK: Zwarte vermoordt drie Blanken – hoeft niet naar de gevangenis en krijgt beloning van £ 360 per maand

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bernardo A.
Bernardo A.
1 maand geleden

En hoe zou het dan toch komen dat Duitsland massaal AFD gaat stemmen…?

dwd
dwd
1 maand geleden

Als de situatie omgekeerd was had de dader het daglicht nooit meer gezien