DRUGSHANDEL

Schiedammer bezorgt telefoons en drugs bij raam van gevangenissen

Schiedammer opgepakt voor droppings met drones bij gevangenissen
Schiedammer opgepakt voor droppings met drones bij gevangenissen © Pixabay
De politie heeft een Schiedammer opgepakt die ervan verdacht wordt drugs en telefoons op bestelling via drones bij gevangenen te hebben geleverd. Dit gebeurde bij meerdere gevangenissen. Veel leveringen werden onderschept. Soms was de bezorging zo nauwkeurig dat gedetineerden ze door het raam van hun cel konden aannemen.
De politie meldt vrijdagmorgen dat in 2021 drones meerdere keren drugs en telefoons hebben gedropt in gevangenissen in Lelystad, Veenhuizen en Zaandam. Maar niet alleen in Nederland konden veroordeelden hun bestellingen plaatsen, ook in België en Luxemburg vlogen regelmatig drones bij gevangenissen. De bestuurders van de drones zouden royaal betaald worden voor hun leveringen.
Naast de Schiedammer heeft de politie ook een man uit Amsterdam en een man uit Rijsenhout opgepakt. Bij de invallen heeft de politie in hun woningen drones, onderdelen van drones en verdovende middelen aangetroffen. Dit is meteen in beslag genomen. Twee van de drie verdachten horen vandaag van de rechter-commissaris of ze langer vast moeten blijven zitten. Om welke twee verdachten het gaat, is onbekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl