Direct naar artikelinhoud

Rattengif neergelegd bij ingang Diemerpark met bordje erbij: ‘Luxe saté voor Joodse honden’

Bij de ingang van het Diemerparklaan hebben meerdere honden rattengif binnengekregen. Het gif zat in een bruine substantie waar de honden van aten.

Op de Facebookpagina van Dierenkliniek IJburglaan worden hondenbezitters die hun hond uitlaten in het Diemerpark gewaarschuwd. Volgens de dierenkliniek lag de bruine drab bij de ingang van het Diemerpark aan het einde van de Diermerparklaan. Bij de waarschuwing is een foto geplaatst van een bruine substantie met daarop een bordje: ‘Luxe saté voor Joodse honden.’

Een medewerker van Dierenkliniek IJburglaan bevestigt dat meerdere honden ervan hebben gegeten. Eén hond is daarvoor bij een andere kliniek behandeld. Hoe het met die hond gaat, weet de medewerker niet.

De politie bevestigt dat melding is gedaan dat er rattengif bij de ingang van het Diemerpark lag. “We hebben ter plaatse onderzoek gedaan en niets aangetroffen,” zegt een woordvoerder. Waarschijnlijk was het rattengif toen al weggehaald door een oplettende hondenbezitter. De politie vraagt mensen die hun hond uitlaten in het park goed op te letten en als ze iets zien, dat zo snel mogelijk te melden.

Over de auteur: Jesper Roele schrijft sinds 2019 voor Het Parool over alledaags nieuws uit Amsterdam, festivals, het nachtleven en de tech-sector. Tips kan je sturen naar j.roele@parool.nl.