De digitale ID van de EU kan een samenleving met QR-codes creëren die tot een sociaal kredietsysteem leidt – Waarschuwt Europarlementariër

2

Voorafgaand aan de stemming van afgelopen week over een update van het Europese raamwerk voor digitale identiteit, sprak een klein aantal EP-leden zich uit tegen de invoering van een EU-brede digitale identiteitsportefeuille. Ze noemden dit een belediging van de democratie, die een QR-codemaatschappij creëerde en leidde tot een sociaal kredietsysteem.

De bijgewerkte verordening werd afgelopen donderdag aangenomen, waarbij een meerderheid van de leden van het Europees Parlement de Europese digitale identiteitsportefeuille verwelkomde als een veilig, beveiligd en handig digitaal hulpmiddel voor alle leden van de Europese Unie, meldt The Sociable.

Er was echter een klein handjevol EP-leden dat in het debat waarschuwde dat de digitale identiteitsagenda op een ondemocratische manier tot stand kwam, dat deze kwetsbaar was voor corrupte regeringen en dat deze een Orwelliaans samenlevingsmodel zou kunnen creëren.

“Het idee van een digitale portemonnee legt in wezen de laatste hand aan een pad dat ons zal leiden naar de totale controle over de samenleving […] Vanaf hier kan de Europese Unie een allesomvattende en eeuwigdurende QR-codemaatschappij worden”

Gerolf Annemans, Europarlementariër voor België

De Belgische Europarlementariër Gerolf Annemans waarschuwde dat de digitale identiteitsportefeuille van de EU een gevangenis of een enkelband zou kunnen worden om de hele samenleving te controleren:

“Mijnheer de Voorzitter, collega’s, vandaag staan ​​we op een kruispunt. We moeten een besluit nemen dat diepgaande gevolgen zal hebben voor de vrijheden van de Europese burgers en voor hun privacy in de toekomst.

De hier voorgestelde wetgeving over een digitale identiteit voor de hele Europese Unie verbergt een gevaarlijke, zelfs sinistere agenda .

Het idee van een digitale portemonnee legt in wezen de laatste hand aan een pad dat ons naar de totale controle over de samenleving zal leiden

Advertisement
 . Of het nu Big Brother of Brave New World is: ik laat het open. Het is een Europese Unie waarin elke transactie, elke beweging, elke interactie wordt geregistreerd . Een continent waar de vrijheden van burgers afhankelijk kunnen worden gemaakt van digitaal groen licht. Dit zal geen troost zijn, maar een ketting. Geen portemonnee, maar een gevangenis.

“Privacy-experts hebben alarm geslagen en gewaarschuwd sinds dit voorstel naar voren kwam. Want hoe vrijwillig is een systeem dat de naleving van regels centraal kan afdwingen door toegang tot essentiële diensten toe te staan ​​en dit dus ipso facto ook niet toe te staan? Van hieruit kan de Europese Unie een allesomvattende en eeuwigdurende QR-codemaatschappij worden.

“Ik roep daarom mijn collega’s op om voorzichtig te zijn en deze toegangspoort tot een sociaal kredietsysteem te verwerpen.

De keuze die voor ons ligt is duidelijk: omarm een ​​toekomst van toezicht en controle, of handhaaf de principes van vrijheid en autonomie die onze democratische samenleving bepalen.”

Er komen nog meer Europarlementariërs aan bod in het stuk, maar ze zeggen allemaal hetzelfde …


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


CBDC-Koningin Maxima op WEF24: “Een digitale ID is goed om te weten wie zijn vaccinatie heeft gekregen of niet”

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dwd
dwd
1 maand geleden

Dat weten ze en dat is de bedoeling. Zodat ze die tijdens de voedsel crisis en de totaal ineenstorting van de economie kunnen gebruiken om hun wereld orde uit te rollen. Dan kunnen ze jouw een rantsoen geven sinds je geen andere keuze hebt. En dit gaat nooit meer weg the great reset. Althans dat denken ze

Poffertje
Poffertje
1 maand geleden

Zo van die stommiteiten zoals de ITSME-app en dergelijke zijn al niet te betrouwen, waar ik niet bij zit, laat staan een echte digitale identiteit…