Rostislav Ishchenko: Het verslaan van het Westen is geen probleem, het probleem is wat we er daarna mee moeten doen

2

Rusland wordt mogelijk geconfronteerd met dezelfde vragen waarmee de Verenigde Staten werden geconfronteerd ten tijde van de ineenstorting van de USSR. De ongecontroleerde ineenstorting van het Westen is ook voor Rusland een groot probleem en aanleiding voor ernstige zorgen.

De mate van kalme, verstandige analyse van een meedogenloos agressieve tegenstander is indrukwekkend. Nauwkeurig beschrijft Rostislav Ishchenko de besluitvorming in het Westen als ‘suïcidaal’. Elke dag zien we dit zowel in de VS en haar vazalstaten als in het buitenlands beleid plaatsvinden.

Zeer interessant interview met de Russisch-Oekraïense politicoloog Rostislav Ishchenko over waarom de ineenstorting van het Westen ook voor Rusland een groot probleem is.

Svpressa.ru:

‘De problemen van onze vijanden worden groter. Het westerse systeem is niet langer in staat zichzelf te stabiliseren. Het is zelfvernietigend voor onze eigen ogen. Maar Rusland mag hier geen voordeel uit halen. We moeten erover nadenken hoe we niet kunnen eindigen met een nucleaire staat [de VS] die van binnenuit opblaast.

Weet je nog wat de Verenigde Staten begin jaren negentig het meeste zorgen baarde? De ineenstorting van de USSR en de verspreiding van kernwapens over de voormalige Sovjetrepublieken. En totdat ze uiteindelijk allemaal op één plek verzameld waren, in Rusland, waren de VS erg ongerust. En als de Verenigde Staten nu van binnenuit ontploffen en kernwapens in verschillende staten terechtkomen, zullen we ons daar ook grote zorgen over maken.

Al deze problemen ontstonden voor het Westen omdat het, in plaats van een overeenkomst met Rusland te bereiken, de weg van de confrontatie koos en zowel de Russische hulpbronnen als die van Rusland verkeerd inschatte. Maar vanwege wat er gebeurt, zullen er geen voordelen voor Rusland zijn, er zullen alleen nieuwe problemen ontstaan.

Net zoals het Westen geconfronteerd werd met het probleem van het privatiseren van de ruimte die de Sovjet-Unie achterliet, zullen wij met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd. Er bestaat niet zoiets als een lege ruimte.

Maar dan zullen we met dezelfde situatie worden geconfronteerd als waarmee de Verenigde Staten te maken kregen bij de verdwijning van de USSR. Destijds werden de VS een mondiale hegemon. We zullen niet in dezelfde positie terechtkomen, we zullen niet alleen zijn – er zullen natuurlijk China en anderen zijn – maar we zullen nog steeds belast zijn met een grotere verantwoordelijkheid voor de wereld. We kunnen ervoor kiezen om die last te aanvaarden of niet, maar steeds meer mensen zullen naar ons toe komen, zoals ze al doen.

Advertisement

We zullen ook moeten bedenken wat we met het ineenstortende Westen moeten doen, wat voor andere problemen voor ons zorgt. Ze zullen niet stoppen met hun suïcidale activiteit, omdat ze al verschillende keren hebben afgewezen om te vertragen en hun pad te veranderen. En als ze niet de hele wereld vernietigen, zullen ze niet stoppen op het pad van zelfvernietiging, en zullen we hier iets aan moeten doen. En niet omdat we het echt willen of uit vrijgevigheid, maar omdat een instortend Westen een probleem is voor onze eigen veiligheid.

Daarom moeten we onderhandelen. Poetin probeerde een overeenkomst met het Westen te bereiken, niet omdat hij van het Westen houdt, maar omdat hij van Rusland houdt en geen onnodige problemen voor het land wilde. Hij zei: laten we tot overeenstemming komen, en alles komt goed, jij hebt je eigen voortuin, wij de onze. Jij valt ons niet lastig, en wij jou niet.

Maar het Westen zou fysiek niet in het voorgestelde regime kunnen leven; dit is het systeem dat ze de afgelopen dertig jaar hebben opgebouwd. Het aanbod dat Rusland deed was heel redelijk, maar ze konden en wilden de wereld niet herbouwen.

Daarom is ons grootste probleem niet de overwinning op het Westen, vooral omdat we deze overwinning al zien, maar die van het bouwen aan een toekomstige wereld. Een wereld die niet alleen comfortabel en gemakkelijk zal zijn, maar ook nuttig zal zijn voor iedereen”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Macron confisqueert 220 miljard spaargeld van de Fransen om defensie mee te financieren – De grote onteigening is begonnen en er komt oorlog op het Europese continent

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
1 maand geleden

Raar dat iedereen niet verder kijkt dan morgen.
En als ze al verder kijken, zien ze alleen een Rusland dat heel de wereld wil domineren.
Zal wel iets met projectie te maken hebben.

Dee
Dee
1 maand geleden

Gewoon wachten tot het westen op zijn knietjes terug kruipt.
Die tijd komt vanzelf want de maag wint altijd van het hoofd.