De Boer ziet sleutelspeler in Ajax-'succes': 'Als ik zie hoe hij bezig is...'

8 maart - 14:45 Laatste update: 15:05
24

Ronald de Boer heeft in de nieuwe aflevering van #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur zijn licht laten schijnen op Ajax - Aston Villa. De oud-speler van de Amsterdammers is positief over wat hij gezien heeft, en vindt dat Ajax met een uitblinkende Jordan Henderson zichzelf tegen de nummer vier van Engeland eigenlijk tekort heeft gedaan. 

"Het was in ieder geval een wedstrijd", vertelt De Boer bij #DoneDeal. "Iedereen dacht op voorhand dat het heel lastig zou zijn, en dat Ajax de onderliggende partij zou zijn. Dat viel allemaal reuze mee. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je eigenlijk misschien wel een overwinning verdiende. Als je de kansen naast elkaar legt, denk ik dat Ajax minimaal één goal had moeten maken", vervolgt De Boer, die daarmee doelt op de kansen van Brian Brobbey en Kenneth Taylor. 

Wedden

Meer odds

Ajax gaf tegen Villa nauwelijks iets weg, maar legde ook niet heel veel risico in het spel. Dat er op sociale media omschrijvingen als 'Saaijax' voorbij kwamen, doet De Boer niet zoveel. "Je kan denken: oké, we gaan door zoals we bezig waren, maar dat was kommer en kwel. Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Van resultaat komt vertrouwen." 

De voormalig middenvelder annex aanvaller zag tegen Villa een belangrijke rol weggelegd voor één specifieke speler. "Ik heb saamhorigheid gezien. Het elkaar coachen, het elkaar aanmoedigen, het elkaar schouderklopjes geven, iemand toespreken als hij zijn taak niet goed doet. Dat is toch wel op één man te schrijven: Henderson. Als ik zie hij hoe bezig is met het team..."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!