Lewis Hamilton worstelt met zijn auto

Lewis Hamilton Pre Seaon 2024 auto W15

Lewis Hamilton heeft steeds meer moeilijke momenten met zijn Mercedes. Tijdens de race in Bahrain liet hij al weten dat zijn stoel kapot was gegaan en tijdens de vrije trainingen in Saudi-Arabië raakte hij de controle over het voertuig een aantal keer kwijt.

Achterkant van de auto is het grootste probleem

Lewis Hamilton gaf in een interview met F1 toe dat hij moeite heeft met zijn auto. Hij bleek tijdens de training van donderdag flink te worstelen met de achterkant van zijn auto. Voor zijn teamgenoot Russell zat het wel mee. Hij eindigde beide trainingen hoog in de lijst. 

Tijdens het interview zei Hamilton het volgende: “Het was een typische dag. Ik had weining vertrouwen in de achterkant van de auto. We hadden van sessie tot sessie gewerkt aan de set-up van de auto. Toch was er nog steeds een onderliggend probleem met de achterkant waar ik mee worstelde. Hierdoor had ik een aantal grote momenten tijdens de trainingen. In deze hogesnelheidsgebieden moet je het volste vertrouwen hebben in de achterkant van de auto en dat heb ik nog niet."

Hamiltons verwachtingen

Ook werd Hamilton gevraagd naar zijn verwachtingen voor de kwalificatie. "Ik weet het niet, we moeten de gegevens doornemen. George is duidelijk een stuk gelukkiger met zijn auto. We zijn vandaag verschillende kanten op gegaan. Op deze manier probeerde we verschillende oplossingen te vinden voor de auto. Het enige wat ik wil is een stabiele achterkant van de auto en dan ben ik blij. Daar zullen we nu dus aan werken.”

Boete voor Mercedes

Naast de problemen met de auto gaat ook de communicatie binnen het team niet vlekkenloos. Zo was er een onderzoek gestart naar Hamilton en Mercedes. Dit kwam door een belemmerend incident die Hamilton had met Sargeant in de tweede vrije training op donderdag in Saudi-Arabië. Mercedes heeft een waarschuwing en een boete van €15.000 gekregen door dit incident. Dit omdat zij Hamilton niet verteld hadden dat Sargeant met een snelle ronde bezig was. Gelukkig wist Sargeant met zijn Williams Hamilton te ontwijken en kwamen beide coureurs er met de schrik vanaf.

Mercedes heeft dus nog genoeg te bespreken en aan te passen voor de derde vrije training, kwalificatie en race dit weekend in Saudi-Arabië.

 

Lees ook: Fernando Alonso snelste in tweede training in Saudi-Arabië

Lees ook: Max Verstappen snelste in eerste vrije training Saudi-Arabië 

Lees ook: Verstappen "Geen plannen om Red Bull te verlaten bij goede prestaties"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden