Van der Gijp uit kritiek op talentvolle PSV-aanvaller: 'Vond Madueke meer hebben'

Van der Gijp uit kritiek op talentvolle PSV-aanvaller: 'Vond Madueke meer hebben'

8 maart - 08:22
95

René van der Gijp vindt Johan Bakayoko de laatste tijd tegenvallen. De Belgische aanvaller zou stil staan in zijn ontwikkeling. Gijp vergelijkt de situatie met die van Noni Madueke, die de analist bij PSV meer kwaliteit vond hebben.

Bakayoko kwam in 23 Eredivisie-duels tot zes doelpunten en acht assists. Dat heeft veel te maken met de sterke seizoensstart die de PSV'er maakte. Inmiddels valt de aanvaller echter wat terug in zijn ontwikkeling en doet hij veel hetzelfde. Althans dat vindt Van der Gijp.

"Jij zei laatst tegen mij dat Bakayoko wel veel hetzelfde gaat doen. Ik heb er nu op zitten letten, het slaat nergens meer op", zegt Gijp tegen Wim Kieft in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Het is dreigen, dreigen, dreigen, maar uiteindelijk gaat hij binnendoor."

Vooral in de topwedstrijden zou de Belg het af laten weten. Zo maakte hij ook afgelopen weekend tegen Feyenoord (2-2) geen sterke indruk op de analist. "Hij is er geen enkele keer langs gegaan. Die Feyenoorders wachtten hem gewoon op aan de binnenkant", aldus Gijp. "Ik vond die Madueke iets meer hebben", voegt hij daar nog aan toe.