Ads Top

Gevolgen voor treinverkeer rond station Schiphol door ontroesten

Wie op vrijdag 8 maart naar of langs station Schiphol moet reizen, wordt geadviseerd vooraf de reisplanner te checken. Vanaf 04:30 uur maakt ProRail rondom station Schiphol Airport op verschillende locaties het spoor roestvrij. Dat is nodig omdat de sporen een tijd niet bereden zijn in verband met werkzaamheden.

Als er een tijd geen treinen hebben gereden over een spoor, kunnen daar niet direct normale treinen over rijden. Eerst moeten de sporen worden bereden om roest van de rails te verwijderen. Zo garanderen we dat de overwegen en seinen weer werken zoals het hoort.
Dit hebben we gedaan

ProRail heeft twaalf dagen gewerkt rondom Schiphol. Het spoor en de constructie waar het spoor op ligt zijn vernieuwd. Ook vervingen we twee wissels in de spoortunnel en checkten de verlichting en de technische installaties in de spoortunnel. Daarnaast is er gewerkt bij het opstelterrein bij Hoofddorp.

Het ‘roestrijden’ zorgt op vrijdag 8 maart vanaf de vroege morgen tot het einde van de middag voor overlast rondom station Schiphol. De precieze impact is nu nog niet goed te overzien. We adviseren reizigers voor vertrek een reisplanner te gebruiken en rekening te houden met extra reistijd.

Vanaf zaterdag 9 maart rijden alle treinen weer zoals normaal rondom Schiphol.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.