'Barça staat open voor deal, maar salaris Dest geen makkie voor PSV'

'Barça staat open voor deal, maar salaris Dest geen makkie voor PSV'

7 maart - 18:06
38

FC Barcelona is nog steeds van plan om Sergiño Dest te verkopen in de zomer. De Catalanen denken dat PSV op zoek is naar een prijsverlaging, maar ze zijn bereid om tot een akkoord te komen, meldt Diario SPORT. Volgens het Eindhovens Dagblad is er nog wel een ander obstakel.

SPORT schrijft dat Julián Araujo een nieuwe kans krijgt in Camp Nou volgend seizoen. De 22-jarige Mexicaan doet het prima op huurbasis bij Las Palmas en Barça heeft met João Cancelo slechts één pure rechtsback in de gelederen. Hoewel ook Dest indruk maakt bij PSV, mag hij nog altijd vertrekken. Dat de Amerikaanse international beduidend meer verdient dan Araujo, is daarin een belangrijke afweging.

Barcelona en PSV kwamen een koopoptie van tien miljoen euro overeen. Volgens het ED zal de transfersom niet het probleem zijn. De regionale krant wijst echter ook naar het salaris van de vleugelverdediger. Voor PSV is het 'bepaald geen makkie' om dat op te hoesten. Of Dest volgend seizoen nog in het Philips Stadion te bewonderen valt, zal daardoor moeten blijken.

Dest was, voornamelijk als linksback, goed voor zes assists en één doelpunt in dertig officiële duels.